Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Συναυλία αλληλεγγύης με Κώστα Λειβαδά και Ελένη Τσαλιγοπούλου για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Μια ζεστή “αγκαλιά” για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ θα ανοίξουν οι Χανιώτες οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τη συναυλία του Κώστα Λειβαδά και της Ελένης Τσαλιγοπούλου, που διοργανώνει η ομάδα στήριξης “ΣυνΑνθρωπος” την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά. Σκοπός της συναυλίας είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τη δημιουργία αίθουσας που θα βελτιώνει την οπτικοακουστική των παιδιών τα οποία φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του παραρτηματος Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ μέσα από πρόγραμμα “Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης”. Η Αισθητηριακή Ολοκλήρωση είναι η νευρολογική διαδικασία που οργανώνει τις αισθήσεις τόσο από το σώμα, όσο και από το περιβάλλον, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το σώμα μας αποτελεσματικά. Για την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και αίθουσα διαμορφωμένη με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ώστε να μπορεί να αποδώσει η θεραπευτική αντιμετώπιση. Γι' αυτόν τον λόγο θα διατεθεί μέρος των εσόδων από τη συναυλία.
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ
Μιλώντας στα “Χ.Ν.”, ο υπεύθυνος του παραρτήματος Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ, Γιώργος Μανουσέλης υπογράμμισε ότι «είναι μεγάλη τιμή για την ΕΛΕΠΑΠ να γίνεται για αυτήν μια τόσο υψηλού προφίλ εκδήλωση. Η ομάδα στήριξης “ΣυνΑνθρωπος” έχει ήδη μεγάλη και ποικίλη δράση στην πόλη και αυτή τη φορά κατάφερε να φέρει σπουδαίους καλλιτέχνες για να ενισχύσουν την ΕΛΕΠΑΠ Χανίων. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της ομάδας όπως και στους καλλιτέχνες οι οποίοι θα δώσουν στο χανιώτικο κοινό τη δυνατότητα να περάσει μια όμορφη βραδιά, συμβάλλοντας παράλληλα σε έναν σκοπό που εμείς ως ΕΛΕΠΑΠ θεωρούμε πολύ σημαντικό».
Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Από την ομάδα στήριξης: “ΣυνΑνθρωπος” ο Αντώνης Ξενάκης, επισημαίνει ότι «όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τον σκοπό» που είναι η βελτίωση των εγκαταστάσεων της ΕΛΕΠΑΠ.
Να σημειώσουμε ότι η ομάδα στήριξης “ΣυνΑνθρωπος" η οποία έχει δημιουργηθεί από νέους της πόλης και ήδη έχει επιτελέσει σημαντικό κοινωνικό έργο, δεδομένου ότι πρόσφατα εργάστηκε για την κτηριακή αποκατάσταση του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης στον Κουμπέ Χανίων.
Η ιδέα για τη δημιουργία της  ομάδας “ΣυνΑνθρωπος”  προέκυψε όταν αυτή η παρέα διοργάνωσε το καλοκαίρι του 2012 εκδηλώσεις υποστήριξης της μικρής Ραφαέλας η οποία χρειάστηκε για λόγους Υγείας να μεταβεί για μία επέμβαση στην Ελβετία.
Η ομάδα βρίσκεται και στο Facebook στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.facebook.com/pages/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%86%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%82/545765158820033?fref=ts.

“Οι ακρίτες θα βρίσκονται  πια στην υπεράσπιση της τρυφερότητάς μας”

»Η επιμονή στην επιμονή μας το κλείδι μέσα σε αυτή τη σκοτεινιά

Του ΚΩΣΤΑ ΛΕΙΒΑΔΑ
Μου είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσω κάθε φορά την ιδιαίτερη φόρτιση που νοιώθω όποτε βρίσκομαι για μια μουσική παράσταση στα Χανιά, τη ρίζα των προγόνων μου, την γενέτειρα της μητέρας μου και τον προσωπικό μου παράδεισο, από όπου ξεκίνησα και την πορεία μου στο τραγούδι καθοριστικά τόσο με τη δημιουργία των περισσότερων τραγουδιών του πρώτου μου δίσκου: “Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα” όσο και με την παρουσία μου ως μουσικό στο πιο παλιό jazz club (σε τρία χρόνια κλείνει τα 40 χρόνια διαρκούς λειτουργίας) το Fagotto.
Η παρουσία της καλύτερής μου φίλης και παντοτινής συνεργάτιδας Ελένης Τσαλιγοπούλου που τόσο έχει αγαπήσει και εκείνη τα Χανιά τα τελευταία χρόνια, το υπέροχο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, αλλά κυρίως ο σκοπός αυτής της συναυλίας, δημιουργούν τη συνθήκη για μια μοναδικά σημαντική και φορτισμένη για εμάς βραδιά! Η ομάδα “ΣυνΑνθρωπος” που αποτελείται από καθημερινούς αφανείς ήρωες της πόλης που παλεύουν για τον διπλανό που έχει αληθινή ανάγκη βοήθειας, έλαμψε μέσα από τη δράση της για το ορφανοτροφείο και μέσα από καλούς φίλους και γνωστούς έγινε η γνωριμία μας… Η σημασία της  ΕΛΕΠΑΠ και η αγωνία για την ύπαρξή της είναι γνωστή, θέλω να πιστεύω. Η δε σημασία της δημιουργίας μιας τέτοιας αίθουσας οπτικοακουστικής βελτίωσης για τα παιδιά με αναπηρία, θεμελιώδης για την καλυτέρευση της ζωής τους.
Πως λοιπόν να μην νοιώσουμε μαζί με την Ελένη την ανάγκη να βρεθούμε κοντά σε αυτόν τον αγώνα και σε αυτή τη φιλανθρωπική βραδιά αυτονόητα; Οπως έλεγε και ο αγαπημένος φίλος Χρόνης Μίσσιος, “οι ακρίτες παιδί μου θα βρίσκονται πια στην υπεράσπιση της τρυφερότητάς μας”. Σας περιμένουμε.

(Χανιώτικα νέα - 23/8/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/minima-allilengiis-7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου