Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ψηφιακά... μπερδέματα στα Χανιά

Η πρόσφατη ανακατανομή των ψηφιακών συχνοτήτων της δημόσιας τηλεόρασης στα Χανιά διατηρεί ριγμένους τους τηλεθεατές που στερούνται του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου με το οποίο στην Αττική αναμεταδίδονται τα δορυφορικά κανάλια BBC, DW και το γαλλικό TV 5. Στα Χανιά αναμεταδίδονται από τον δίαυλο 24 τα ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ SPORT, ΒΟΥΛΗ και τα τρία ραδιοφωνικά προγράμματα: Πρώτο, Κόσμος και Τρίτο. Επίσης από τον δίαυλο 21, αναμεταδίδεται μόνο η ΝΕΡΙΤ SPORT. Αγνωστο παραμένει το αν και πότε θα ανοίξει το δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο στη Μαλάξα.
Λέγεται πως στη ΝΕΡΙΤ για λόγους... οικονομίας δεν έχουν ανοίξει ακόμα το δεύτερο μπουκέτο στη Μαλάξα. Φυσικά, οι πολίτες, αν και δεν έχουμε πρόσβαση σε όλα τα προγράμματα που εκπέμπουν στην Αττική, υποχρεωνόμαστε να πληρώνουμε κανονικά το χαράτσι της ΝΕΡΙΤ.
Σε ό,τι αφορά τα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΝΕΡΙΤ τα οποία αναμεταδίδονται από τη Σκλόκα, αν και υπάρχει η υποδομή παραμένει εκτός αναμετάδοσης FM ο Κόσμος. Μόνο το Πρώτο και το Τρίτο αναμεταδίδονται στα Χανιά.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται, και ευτυχώς, οι εκπομπές της ΕΡΑ Χανίων, χάρη σε εργαζομένους της, αφού μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ρύθμιση για επίσημη επαναλειτουργία της. Η ΕΡΑ Χανίων πρέπει να παραμείνει ζωντανή καθώς είναι από τους πιο ιστορικούς δημόσιους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 11/8/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/psifiaka-berdemata-sta-chania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου