Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Νίκη για το Κολυμπάρι η παραχώρηση του κτηρίου για το Ιατρείο

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Ο πολύμηνος αγώνας των κατοίκων του Κολυμπαρίου Χανίων έπιασε τόπο και τελικά παραχωρείται από το υπουργείο Υγείας το κτήριο του πρώην αστυνομικού τμήματος για να λειτουργήσει ως ιατρείο.
Η Επιτροπή Αγώνα Κολυμπαρίου εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο κτήριο του ιατρείου με καλεσμένους όλους τους φορείς που συνέβαλαν σε αυτό τον αγώνα, λήγοντας την πολύμηνη κατάληψη -μέσ' από την οποία λειτουργούσε το Ιατρείο- και παραδίδοντας τα κλειδιά στους υπευθύνους των υπηρεσιών Υγείας του νομού. Επιπλέον, ζητά «από όλους τους φορείς, που δεσμεύτηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα μας, τη μετατροπή του περιφερειακού ιατρείου σε πολυδύναμο».
Στο μεταξύ, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ανακοίνωσε ότι διαβιβάστηκε και επίσημα στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η απόφαση για την παραχώρηση της χρήσης του ακινήτου στο υπουργείο Υγείας, για την κάλυψη στεγαστικών του αναγκών και συγκεκριμένα για τη στέγαση του Περιφερειακού Ιατρείου Κολυμπαρίου.
Η απόφαση υπεγράφη έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η 7η ΥΠΕ Κρήτης, η οποία ολοκλήρωσε και όλες τις απαραίτητες διοικητικές και τεχνικές διαδικασίες, όπως σύνταξη και διαβίβαση του σχετικού φακέλου, «σεβόμενη την ανάγκη αλλά και το δίκαιο αίτημα των κατοίκων και φορέων της περιοχής, σχετικά με το θέμα στέγασης του Περιφερειακού Ιατρείου Κολυμπαρίου και δεδομένης της αδυναμίας εξεύρεσης άλλου κατάλληλου οικήματος στην περιοχή».
Η παραχώρηση της χρήσης του ακινήτου γίνεται για αόριστο χρονικό διάστημα και χωρίς αντάλλαγμα. Ο παραχωρησιούχος αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκτελέσει αποκλειστικά με δικές του δαπάνες και έξοδα και έπειτα από τη λήψη όλων των απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων, όλες τις απαιτούμενες εργασίες επισκευής του ακινήτου, καθώς και όποιες πρόσθετες εργασίες κριθούν απαραίτητες, ώστε το ακίνητο να καταστεί λειτουργικό και κατάλληλο, για το σκοπό που προορίζεται, εντός ενός έτους από την έναρξη της παραχώρησής του.
Με την έγγραφη αποδοχή της δωρεάς, η διοίκηση και στελέχη της 7ης ΥΠΕ Κρήτης θα επισκεφθούν το οίκημα και θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τους φορείς της περιοχής, ώστε να προγραμματισθούν και όλες οι απαραίτητες περαιτέρω εργασίες που απαιτούνται.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «πρόκειται για το οικόπεδο που περιλαμβάνει το οίκημα του παλιού αστυνομικού τμήματος, το οποίο οι κάτοικοι του Κολυμπαρίου είχαν επισκευάσει και διαμορφώσει σύμφωνα με τις ανάγκες στέγασης του Π.Ι., λόγω της αδυναμίας εξεύρεσης στην ευρύτερη περιοχή άλλου οικήματος με κατάλληλες προδιαγραφές για τη στέγαση του Π.Ι. και λίγο πριν απ' τα Χριστούγεννα μετέφεραν τον εξοπλισμό του ιατρείου εκεί και επέβαλαν στους γιατρούς να παρέχουν υπηρεσίες στο νέο κτήριο».
(Ελευθεροτυπία - 20/2/2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου