Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Santa Run

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Στην εποχή της κρίσης, το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στέλνουν ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι με τη συμμετοχή τους σε συλλογικές δράσεις. Μία από αυτές το Santa Run που θα υλοποιηθεί για μια ακόμη χρονιά στα Χανιά στις 27 Δεκεμβρίου. Οταν χιλιάδες πολίτες, ντυμένοι Αη Βασίληδες, θα τρέξουν στους δρόμους της πόλης με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά με προβλήματα υγείας.
Είναι από τις διοργανώσεις που μας γεμίζουν με αισιοδοξία για το αύριο. Γιατί, όπως μου έλεγε προχθές και ένας φίλος που συμμετέχει ανελλιπώς στο Santa Run, πρόκειται για διοργάνωση όχι κάποιων ατόμων, αλλά της ίδιας της πόλης των Χανίων.
Γιατί αλήθεια τι καλύτερο, ειδικά στη δύσκολη αυτή εποχή, από το συλλογικό πνεύμα και την προσφορά;
Το Santa Run έχει να μεταδώσει όλα αυτά τα θετικά πράγματα. Οπως σημείωσαν προ ημερών οι οργανωτές, «την πρώτη χρονιά ήμασταν 400. Πέρυσι γίναμε 1.500. Φέτος θέλουμε να φτάσουμε τους 3.000! 3.000 Αη Βασίληδες θα βάψουν κόκκινα τα Χανιά στις 27 Δεκεμβρίου. Θα καλύψουν μία απόσταση 3,5 χιλιομέτρων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Χανίων με μοναδικό σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά με προβλήματα υγείας. Σταθμοί ανεφοδιασμού είναι τα καταστήματα της πόλης που αντί για νερό θα έχουν μπύρα και ρακί. Επίσημη χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις δεν υπάρχουν. Στο Santa Run είμαστε όλοι κερδισμένοι, γιατί προσφέρουμε σε παιδιά που έχουν ανάγκη».
Το Santa Run είναι αναπόσπαστο στοιχείο της πόλης, κάθε Χριστούγεννα. Το έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, ενώ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Μ.Μ.Ε. πανελληνίως, αλλά και στο εξωτερικό. Γιατί το καλύτερο αντίδοτο στην κρίση είναι η αλληλεγγύη. Τα Χανιά της ευαισθησίας είναι εδώ…
(Χανιώτικα νέα - 9/12/2013) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου