Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

"Απαιτούν αίμα"

ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ τα λόγια του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη χθες στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για τη στάση των δανειστών της πατρίδας μας. Δραματικά, όσο δραματική είναι και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και οι πολίτες της.
ΕΙΠΕ ο κ. Ρουπακιώτης από τα Χανιά για τους δανειστές της Ελλάδας: «...Απαιτούν πολλά. Απαιτούν μεγάλες θυσίες από τον ελληνικό λαό. Μας βλέπουν ως οφειλέτες, όχι ως εταίρους. Οι δανειστές μας σήμερα απαιτούν πολλές θυσίες και με την έννοια των πολλών και μεγάλων θυσιών, απαιτούν αίμα κυρίες και κύριοι. Αυτό είναι το οδυνηρό για τον ελληνικό λαό, για την ελληνική κοινωνία. Δεν υπάρχει συναντίληψη δεν υπάρχει η αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών που οραματίσθηκαν πρώτα ο Κ. Καραμανλής όταν εισήγαγε -και καλά έκανε- τη χώρα μας στην Ε.Ο.Κ. Από τότε άλλαξαν πολλά…».
Ο ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ από τη ΔΗΜ.ΑΡ. υπουργός, ο οποίος από τη θέση, παλαιότερα, του προέδρου του Δ.Σ.Α. έχει κάνει αγώνες για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, δεν έκρυψε τον φόβο του ούτε για την ίδια τη Δημοκρατία. «Ηδη -είπε- η κοινωνία σε μια δεινή οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική κρίση έχει κάμψει την εμπιστοσύνη της απέναντι στο δικαστικό σύστημα και στους δικηγόρους. Είναι συνέπειες πολιτισμικής υποβάθμισης και φοβούμαι μιας άρνησης της λειτουργίας ενός θεσμικού δημοκρατικού πολιτεύματος».
ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει πράγματι χάσει τον προσανατολισμό της. Αντί για μια Ενωση αλληλεγγύης και ισονομίας μεταξύ των λαών της, μετατρέπεται σε Ενωση πίεσης των ισχυρών προς τις μικρές χώρες. Γίνεται μια Ενωση δύο ταχυτήτων και δύο πόλων.
ΟΣΟ ΟΜΩΣ η Ευρωπαϊκή Ενωση επιμένει να λειτουργεί κατ' αυτόν τον τρόπο τόσο θα οδηγεί τους λαούς απέναντί της. Και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν τα στελέχη της. 
ΚΑΙ ΟΣΟ  κι αν απαιτούν "αίμα" οι δανειστές της χώρας, δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι…      Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 15/9/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου