Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Λιγότερες -μέχρι τώρα- οι βροχοπτώσεις στον Νομό Χανίων

Μειωμένες, συγκριτικά με πέρυσι, είναι οι βροχοπτώσεις, που έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής, σε περιοχές του Νομού Χανίων, όπου υπάρχουν μετεωρολογικοί σταθμοί του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων.
Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στην περιοχή της Καντάνου, όπου οι βροχοπτώσεις έχουν φτάσει το 54% της περυσινής σεζόν, ενώ η μικρότερη στο Φραγκοκάστελλο (88%). Παράλληλα, τη μικρότερη βροχόπτωση εμφανίζουν οι περιοχές της Κουντούρας και του Ταυρωνίτη με μόλις 283 mm και 288 mm αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου, από τους μετεωρολογικούς σταθμούς δίνονται βροχοπτώσεις, που έχουν παρατηρηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Ιανουάριο του 2011, συγκριτικά με την περυσινή περίοδο.
'Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά -τονίζεται στην ανακοίνωση- η μικρότερη βροχόπτωση εμφανίζεται στην Κουντούρα (283 mm) και στον Ταυρωνίτη (288 mm), ενώ η υψηλότερη στο Ελος (543 mm) και στο Κακόπετρο (509 mm)'.
Στη συνέχεια το Ινστιτούτο σημειώνει ότι 'σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (2009 - 2010), η φετινή βροχόπτωση είναι περίπου η ίδια στις περιοχές Βαρύπετρο και Φραγκοκάστελλο, ενώ στις άλλες περιοχές είναι μειωμένη, με τη μεγαλύτερη μείωση στην περιοχή της Καντάνου (54%) και Κακόπετρου (57%)'.
(Χανιώτικα νέα - 2/2/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου