Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Γυρίσματα και στα Χανιά για "το Νησί"

Ο πολυβραβευμένος Χανιώτης σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης υπογράφει τη σκηνοθεσία της σειράς του Mega: “Το Νησί” που είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που αφορούν στη ζωή των κατοίκων της Πλάκας και της Σπιναλόγκας, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με τη νόσο του Χάνσεν (της λέπρας).Τα γυρίσματα της σειράς έχουν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2009 από το Mega, με εταιρείες παραγωγής την TVE (Tηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Β.Ε.Ε.) και την Indigo View.
Σε χθεσινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διασκευάζεται για την τηλεόραση ένα διεθνές best seller, το βιβλίο «Το Νησί», της Victoria Hislop. Το βιβλίο της Victoria Hislop έγινε παγκόσμιο best seller με 2.000.000 πωλήσεις εκ των οποίων 185.000 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Εκδόθηκε στην Αγγλία το 2006, στην Ελλάδα το 2007 καθώς και σε 23 ακόμη χώρες και μέσα σε 4 χρόνια κατάφερε να εκτοξευθεί στις λίστες των πιο επιτυχημένων μυθιστορημάτων παγκοσμίως. Οι πωλήσεις του βιβλίου συνεχίζουν με εκπληκτικούς ρυθμούς εντός και εκτός Ελλάδας.
Το βιβλίο έχει κυκλοφορήσει επίσης σε: Πολωνία, Σερβία, Ισπανία, Κροατία, Νορβηγία, Ταϊβάν, Γερμανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Σλοβακία, Ιταλία, Ρουμανία, Ρωσία, Κίνα, Σουηδία, Ιαπωνία, Τσεχία, Βραζιλία, Λιθουανία, Τουρκία, Ισραήλ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Η ιστορία ξεκινά το 1939 και φτάνει έως και το 2001 και είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που αφορούν στη ζωή των κατοίκων της Πλάκας και της Σπιναλόγκας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τη νόσο του Χάνσεν (της λέπρας).
Ο αγώνας των λεπρών της Σπιναλόγκας για επιβίωση και για καλύτερες συνθήκες ζωής, πλέκεται αριστουργηματικά με τον αγώνα των κατοίκων της Πλάκας ενάντια στο κοινωνικό στίγμα, που άφηνε η νόσος, όταν χτυπούσε το μέλος μιας οικογένειας.
Από τη μία αναπαρίσταται η ιστορία των κατοίκων της Πλάκας που πρέπει να κρατήσουν μυστική την ασθένεια, να αντιμετωπίσουν τον χαμό των δικών τους ανθρώπων, αλλά και να συνεχίσουν τη ζωή τους για χάρη των παιδιών τους.
Από την άλλη, στην απέναντι όχθη, στην Σπιναλόγκα, οι μελλοθάνατοι Κρητικοί και Αθηναίοι Χανσενικοί, απομονωμένοι και «φυλακισμένοι» πάνω στο νησί, έχουν να αντιμετωπίσουν αρχικά τεράστιες δυσκολίες καθημερινής επιβίωσης, καταφέρνουν ωστόσο να ξεπεράσουν τα προβλήματα, ευημερούν, παντρεύονται και κάνουν παιδιά, καλλιεργούν, κάνουν εμπόριο, συνεχίζουν να δημιουργούν και να ζουν…
Το πλέξιμο των παράλληλων ιστοριών πόνου και ελπίδας, δακρύων και γέλιου, ζωής και θανάτου, αποφέρει ένα δραματουργικό τηλεοπτικό αποτέλεσμα που καθηλώνει τον θεατή! Πρόκειται για μια τηλεοπτική σειρά που υμνεί την αγάπη και την ελπίδα για τη ζωή.
ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Τη διασκευή του best seller έχει αναλάβει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, μια σεναριογράφος με τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες στο ενεργητικό της όπως “Αναστασία”, “Η ζωή που δεν έζησα”, “Λόγω τιμής”, “Λένη” και “Απών”, που επίσης γυρίστηκε στην Κρήτη.
Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο πολυβραβευμένος Χανιώτης σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης. Ταινίες του έχουν βραβευτεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (24 διεθνή βραβεία), ενώ το ντεμπούτο του στην ελληνική τηλεόραση το έκανε με τη σειρά του Mega, “Μπαμπά μην τρέχεις”.
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Την εκτέλεση της παραγωγής έχει αναλάβει η εταιρεία TVE (Tηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Β.Ε.Ε.), εταιρεία με μακρά και επιτυχημένη ιστορία στον χώρο της τηλεοπτικής παραγωγής, ενώ την εκτέλεση παραγωγής στην Κρήτη, η εταιρεία Indigo View, με έδρα τα Χανιά Κρήτης, που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών.
Τη φωτογραφία υπογράφει ο Βαγγέλης Κατριτζιδάκης, τη σκηνογραφία ο Αντώνης Χαλκιάς, την ενδυματολογική επιμέλεια η Ξανθή Κόντου και η Μαρία Κοντοδήμα και τη μουσική ο Μίνως Μάτσας.
ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
Τους χαρακτήρες της σειράς θα ζωντανέψουν πολυβραβευμένοι ηθοποιοί, αντάξιοι του ειδικού βάρους της ιστορίας των αληθινών χαρακτήρων.
Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον Στέλιο Μάϊνα να υποδύεται τον Γιώργη, τον βαρκάρη που μεταφέρει, στην Σπιναλόγκα, προμήθειες και Χανσενικούς και την Κατερίνα Λέχου στον ρόλο της γυναίκας του, δασκάλα στην Πλάκα, που προσβάλλεται από την ασθένεια και μεταφέρεται στην Σπιναλόγκα, αφήνοντας πίσω της σύζυγο και δύο κόρες.
Τις δύο κόρες υποδύονται η Γιούλικα Σκαφιδά και η Ευγενία Δημητροπούλου, ενώ σε μικρή ηλικία τις υποδύονται δύο 10χρονες ταλαντούχες ηθοποιοί.
O Αιμίλιος Χειλάκης, υποδύεται τον νεοφερμένο, από την Ευρώπη, που προκαλεί αναταράξεις στις σχέσεις των φτωχών ανθρώπων της Πλάκας.
O Αλέξανδρος Λογοθέτης, υποδύεται τον γιατρό που με τις έρευνές του, για την ασθένεια του Χάνσεν, φέρνει την ελπίδα στους αρρώστους και τις οικογένειές τους.
Σε άλλους ρόλους θα δούμε σημαντικούς ηθοποιούς όπως τους: Μαρία Πρωτόπαππα, Τάσο Νούσια, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Ορφέα Αυγουστίδη, Αννίτα Κούλη, Νίκο Ορφανό και πολλούς άλλους.
Συνολικά εμφανίζονται 120 ρόλοι, ενώ θα συμμετάσχουν πάνω από 500 βοηθητικοί ηθοποιοί.
ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης αποφάσισε, σε συνεργασία με την παραγωγή, τα γυρίσματα της σειράς να πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου στην Πλάκα, στην Σπιναλόγκα, στην Ελούντα και στον Άγιο Νικόλα. Θα γίνει και ένας μήνας γυρισμάτων στα Χανιά.
Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η καλύτερη προσέγγιση της αληθινής ιστορίας και των πραγματικών γεγονότων, τα οποία διαδραματίστηκαν στις συγκεκριμένες τοποθεσίες.
Η προεργασία της παραγωγής ξεκίνησε έναν χρόνο πριν την έναρξη των γυρισμάτων με την κατασκευή των σκηνικών και την προετοιμασία των κοστουμιών.
Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2009 στην Πλάκα και την Σπιναλόγκα, ενώ θα ακολουθήσουν τα γυρίσματα στην Ελούντα και τον Άγιο Νικόλαο.
(Από τα "Χανιώτικα νέα")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου