Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Ελεύθερος με όρους και ο Αμερικανός

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 24χρονος Αμερικανός, ο οποίος μαζί με άλλα τέσσερα άτομα -δύο Βρετανούς, έναν Ελληνα και έναν Αμερικανό, που ακόμα αναζητείται από τις Αρχές- κατηγορούνται για τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά της εβραϊκής συναγωγής.
Οπως έγινε γνωστό, ο 24χρονος κατηγορούμενος είναι ελληνικής καταγωγής και -σύμφωνα με πληροφορίες- βρέθηκε στην Ελλάδα προκειμένου να λάβει πιστοποιητικό πρακτικής άσκησης στη διδασκαλία αγγλικής φιλολογίας.
Ο 24χρονος, που -σύμφωνα με την Αστυνομία- φέρεται να ήταν εκείνος που προκάλεσε την πυρκαγιά στις 5 Ιανουαρίου, οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή και αφού απολογήθηκε αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, υπό τον όρο της καταβολής εγγύησης ποσού 5.000 ευρώ.
Οπως και οι δύο Βρετανοί, που απολογήθηκαν την περασμένη Τρίτη, ο 24χρονος Αμερικανός υπήκοος αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τους εμπρησμούς.
Παράλληλα, εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για τις επιθέσεις ενάντια στη συναγωγή, ενώ ανέφερε ότι δεν έχει τίποτα εναντίον της εβραϊκής θρησκείας. Πριν από την απολογία του κατηγορουμένου εξετάστηκαν από τον ανακριτή 3 συμφοιτήτριες του 24χρονου, οι οποίες -σύμφωνα με τον συνήγορο του Αμερικανού Χρήστο Μυλωνόπουλο- βρίσκονταν μαζί με τον κατηγορούμενο σε δημόσιους χώρους κατά τους χρόνους που έγιναν οι αξιόποινες πράξεις.
Υπενθυμίζεται ότι για τους εμπρησμούς της εβραϊκής συναγωγής ήδη έχουν απολογηθεί στον ανακριτή οι δύο Βρετανοί (33 και 22 ετών) και ο 24χρονος Ελληνας που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση. Ο 32χρονος Βρετανός κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ ο 22χρονος Βρετανός και ο 24χρονος Ελληνας αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στην Αστυνομία υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ποσού 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα.
(Ελευθεροτυπία - 29/1/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου