Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Πιάστηκε και ο Αμερικανός για τη συναγωγή

Στα χέρια των διωκτικών Αρχών βρίσκεται και ο ένας εκ των δύο Αμερικανών που κατηγορούνται για τους εμπρησμούς στην εβραϊκή συναγωγή των Χανίων.
Ο Αμερικανός, ο οποίος είναι 24 χρόνων, συνελήφθη χθες τα ξημερώματα από την Αστυνομία Χανίων και μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες, δηλαδή τους δύο Βρετανούς 32 και 22 χρόνων και τον Ελληνα, ηλικίας 23 χρόνων, οδηγήθηκαν στον ανακριτή Χανίων. Και οι τέσσερις πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.
Σήμερα Τρίτη στις 9 το πρωί θα απολογηθούν οι Βρετανοί και ο Ελληνας και την Πέμπτη ο Αμερικανός. Υπενθυμίζεται ότι μόνο ο Ελληνας έχει ομολογήσει την συμμετοχή του στην υπόθεση των εμπρησμών. Για την ίδια υπόθεση αναζητείται και ένας ακόμη Αμερικανός 22 χρόνων ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, έχει διαφύγει στην Ιταλία. Ολοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Αμερικανός που συνελήφθη ήρθε στα Χανιά πριν από τρεις περίπου μήνες, διέμενε σε ξενοδοχείο της πόλης και έψαχνε δουλειά ως καθηγητής Αγγλικών. Οι δύο Βρετανοί όπως και ο Ελληνας εργάζονταν περιστασιακά ως «κράχτες» σε καταστήματα του παλιού λιμανιού των Χανίων.
Από τους συλληφθέντες, ο 24χρονος Αμερικανός φέρεται ότι είναι αυτός ο οποίος στις 5 Ιανουαρίου στη 1.15 τα ξημερώματα, προκάλεσε τον πρώτο εμπρησμό στη συναγωγή, ενώ κρατούσαν «τσίλιες» οι δύο Βρετανοί και ο Ελληνας, οι οποίοι συνελήφθησαν, και ο δεύτερος Αμερικάνος, ο οποίος αναζητείται. Ο δε 32χρονος Βρετανός, ο οποίος θεωρείται και ο «εγκέφαλος» της ομάδας, φέρεται ότι προκάλεσε τον δεύτερο και σοβαρότερο εμπρησμό της συναγωγής στις 16 Ιανουαρίου στις 4 τα ξημερώματα, οπότε κάηκαν σπάνια βιβλία και αρχειακό υλικό, ενώ κρατούσαν «τσίλιες» ο άλλος Βρετανός και ο Ελληνας.
Στο μεταξύ, την ικανοποίησή του για την ταχύτητα με την οποία λειτούργησε η Αστυνομία Χανίων εξέφρασε ο διευθυντής της εβραϊκής συναγωγής των Χανίων Νίκος Χαναάν Σταυρουλάκης.
Γ. ΛΥΒ.
(Ελευθεροτυπία - 26/1/2010)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=125190

1 σχόλιο:

  1. και η δολοφονική επίθεση στο στέκι μεταναστών γιατί αργεί να εξιχνιαστεί ρε γιάννη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή