Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Συμπαράσταση Εμπορικού Συλλόγου στο Kannabishop

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Τη συμπαράστασή του στο κατάστημα οικολογικών προϊόντων Kannabishop και στον ιδιοκτήτη του, Σεραφείμ Κανδύλα, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.
Αφορμή για την ανακοίνωση αποτελεί η αίτηση αναίρεσης από το ελληνικό Δημόσιο προς το Συμβούλιο της Επικρατείας της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου για το κατάστημα.
Υπενθυμίζουμε ότι έπειτα από δικαστικούς αγώνες, που κράτησαν έντεκα χρόνια, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Χανίων δικαίωσε το Kannabishop των Χανίων, το οποίο το είχε κλείσει η Αστυνομία το 1998 και είχε κατασχέσει όλα τα προϊόντα του, ρούχα από κλωστικτό ή κάνναβη.
Τώρα το ελληνικό Δημόσιο υποχρεώνεται να καταβάλει αποζημίωση ύψους 70.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του καταστήματος Σεραφείμ Κανδύλα για την ταλαιπωρία που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια.
Παράλληλα, το δικαστήριο στο σκεπτικό του επικαλείται την ευρωπαϊκή νομοθεσία και αποδέχεται τη βαρύτητα των συνθηκών της προσβολής που υπέστη ο κ. Κανδύλας από τη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων. Αναφέρει μάλιστα ότι ο κοινοτικός νομοθέτης, έχοντας λάβει υπ' όψιν του την ανάγκη καταπολέμησης των ναρκωτικών και την προάσπιση της υγείας των Ευρωπαίων πολιτών, προέβη στην κοινή οργάνωση αγοράς για το λινάρι και την κάνναβη και στη θέσπιση επιχορήγησης για την καλλιέργεια ποικιλιών κάνναβης με μικρό ποσοστό περιεκτικότητας στη μεθυστική ουσία τετραϋδροκανναβιόλη.
Ειδικότερα, στη συνεδρίασή του το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Χανίων συνεκδίκασε δύο αντίθετες εφέσεις: από τη μια του ελληνικού Δημοσίου, την οποία απέρριψε, και από την άλλη του κ. Κανδύλα, την οποία εν μέρει δέχτηκε.
Στην ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων δηλώνει:
- «Την αμέριστη συμπαράσταση στο μέλος του και ιδιοκτήτη του καταστήματος κ. Κανδύλα και στον δίκαιο αγώνα του. Ηδη στο ΣτΕ εκκρεμούν δύο υποθέσεις ανάλογων καταστημάτων με τρεις αναβολές έκαστη. Οσο δε για την υπόθεση του εισαγωγέα, κ. Γκανιάτσα, το ελληνικό Δημόσιο πήρε την 1/6/09 την έκτη αναβολή».
- «Καταδικάζει τις πρακτικές του ελληνικού Δημόσιου, που δεν αντιστοιχούν σε ένα κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και σε μια Δημοκρατία των πολιτών».
(Ελευθεροτυπία - 6/8/2009)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=70501

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου