Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Εικόνες ντροπής στην πισίνα του πρώην "Ξενία" Χανίων






Κοντεύει ένας χρόνος από την δημοσίευση ενός ρεπορτάζ των "Χ.Ν." για την κατάσταση στην πάλαι ποτέ πισίνα του πρώην "Ξενία" και στο ερειπωμένο πια αναψυκτήριο, λίγα μόλις μέτρα μετά την αποκατεστημένη πλατεία Τάλω.
Και, οι εικόνες ντροπής δεν έχουν εκλείψει...Τα σκουπίδια, η βρωμιά, η μπόχα, συνθέτουν ένα απαράδεκτο σκηνικό. Τα εγκαταλειμμένα πλέον κτίρια, το νερό που έχει "βαλτώσει" εντός της πισίνας και τα απορρίμματα που επιπλέουν σ' αυτό, αποτελούν εστία μόλυνσης.
Οπως γράφαμε τότε, το τμήμα στο οποίο κάποτε λειτουργούσε το ξενοδοχείο το οποίο κατεδαφίστηκε για να αναδειχθούν τα τείχη, παραχωρήθηκε για εξήντα χρόνια στο Δήμο Χανίων από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με το τμήμα της πισίνας. Παραμένει στην ιδιοκτησία της ΕΤΑ η οποία έχει αναθέσει την εκπόνηση μελέτης για την αξιοποίηση των ρημαγμένων αυτών εγκαταστάσεων. Οταν η μελέτη ολοκληρωθεί, οι χώροι θα παραχωρηθούν επίσης στον Δήμο Χανίων. Αρα, υπεύθυνη είναι η ΕΤΑ η οποία δείχνει ακατανόητη αδιαφορία για τη συγκεκριμένη έκταση από τα πράγματα αποδεικνύεται ότι "σφυρίζει αδιάφορα" στην ανάγκη καθαριότητας.
Το πότε θα τελειώσει η μελέτη, παραμένει επίσης άγνωστο.
Και απ΄ό,τι μαθαίνουμε άλλαξε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού στα Χανιά. Οπότε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ περιμένει τώρα να ενημερωθεί για το θέμα αυτό. Δηλαδή, τρέχα γύρευε...
Γ. ΛΥΒ.
(27/8/2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου