Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Απαράδεκτες εικόνες στον Β.Ο.Α.Κ. στο Τμήμα Κίσσαμος – Χανιά

Παραμένουν σε ρόλο… διακοσμητικό πολλές πινακίδες κυκλοφορίας στον Βόρειο Οδικό Άξονα, από την Κίσσαμο έως τα Χανιά και αντιστρόφως, καθώς είτε είναι ξεθωριασμένες και μουτζουρωμένες, είτε καλύπτονται από κλαδιά και θάμνους. Για να τις διαβάσουν οι οδηγοί πρέπει να φτάσουν ακριβώς μπροστά τους με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.
Το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί και στο παρελθόν και δεν έχει επιλυθεί με τα κατά καιρούς κλαδέματα των θάμνων οι οποίοι ξανά… μεγαλώνουν μπροστά από τις πινακίδες η θέση των οποίων είναι ίδια. Βέβαια, οι ντόπιοι μπορεί να γνωρίζουν τους δρόμους και να προσανατολίζονται άνετα, όχι όμως και οι επισκέπτες, οι οποίοι πέρα από το GPS, διευκολύνονται μέσα από τις πινακίδες που συναντούν στο ταξίδι τους.
Χθες, κάναμε τη διαδρομή από το Καστέλι Κισσάμου έως τα Χανιά. Σε αυτή την απόσταση των 42 περίπου χιλιομέτρων, παρατηρήσαμε και φωτογραφίσαμε πινακίδες σε… μαύρα χάλια αλλά και έναν στύλο φωτισμού που… κρέμεται.
Λίγο μετά τον κόμβο για Νωπήγεια μια πινακίδα που ενημερώνει για επερχόμενη δεξιά στροφή, έχει ξεθωριάσει. Ακόμα χειρότερα, εντελώς ξεθωριασμένη είναι μια ακόμη πινακίδα που συναντάμε στη συνέχεια της διαδρομής.
Στη συνέχεια, καθώς πλησιάζουμε στην Καλυδωνία, καλυμένη είναι η μισή πινακίδα για το Φαράγγι Δελιανών και ακολουθεί μια ακόμα πινακίδα κρυμένη, πριν από αυτήν που ενημερώνει για τη διασταύρωση προς Καλυδωνία και Ασπρα Νερά που διακρίνεται καθαρά.
Παρακάτω παρατηρούμε έναν στύλο φωτισμού που έχει πάρει κλίση και είναι έτοιμος να… πέσει.
Καθώς συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, αρκετά πριν τον κόμβο Κολυμπαρίου συναντάμε μια εντελώς μουτζουρωμένη πινακίδα στην οποία διακρίνονται τα γράμματα ΜΒΣ από τη λέξη: ΚΟΜΒΟΣ.
Λίγα χιλιόμετρα μετά και συγκεκριμένα μετά τον κόμβο Ταυρωνίτη δεν διακρίνουμε από απόσταση το τι γράφει μια άλλη πινακίδα και όταν πλησιάζουμε βλέπουμε ότι ενημερώνει για τις χιλιομετρικές αποστάσεις από Χανιά (18 χιλιόμετρα) και Ρέθυμνο (78 χιλιόμετρα).
Στη συνέχεια πλησιάζουμε στον κόμβο Πλατανιά. Δύο χιλιόμετρα πριν, η πινακίδα που παρέχει σχετική ενημέρωση είναι και αυτή σε ένα σημείο καλυμένη.
Πριν τον κόμβο Πλατανιά, μια ακόμα πινακίδα δεν φαίνεται καθαρά από απόσταση λόγω των θάμνων.
Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ.
Τα χάλια της έχουν μια ακόμα πινακίδα λίγο πριν τον κόμβο Βαμβακόπουλου όπως και δύο ακόμη καθώς μπαίνουμε στον κόμβο Μουρνιών, που ενημερώνουν για τη στροφή αριστερά όποιον θέλει να μπει στην πόλη και την στροφή δεξιά όποιον επιθυμεί να κατευθυνθεί προς Μουρνιές.
Είναι προφανές ότι και το τμήμα αυτό του ΒΟΑΚ από Κίσσαμο έως Χανιά, παρά το γεγονός ότι έχει ορισμένες νεότερες και μεγάλες πινακίδες, χρειάζεται ουσιαστική βελτίωση οδικής σήμανσης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 11/1/2023)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου