Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ελαιόλαδο και αγροτική οικονομία

Σημαντικό και διακεκριμένο προϊόν της Κρήτης το ελαιόλαδο, γνωστό σε όλο τον κόσμο για τις ευεργετικές του ιδιότητες, αναγνωρίστηκε ως Προϊόν Γεωγραφικής Ενδειξης (ΠΓΕ) από τις αρμόδιες Yπηρεσίες του Yπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την αποκλειστική τυποποίησή του στην Κρήτη.
Μόνο που ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) επιμένει, όπως διαφάνηκε αυτές τις μέρες, στην ένστασή του κατά της απόφασης για αποκλειστική τυποποίηση του κρητικού ελαιολάδου στο νησί. Ενσταση με την οποία, όπως μας είπε ο επιστημονικός συνεργάτης του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, Νίκος Μιχελάκης, εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, «αποβλέπει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων μόνο ολίγων μεγάλων βιομηχανιών ελαιολάδου» και, αν γίνει δεκτή, θα «είναι πλήγμα για την αγροτική οικονομία και τις 130 τυποποιητικές επιχειρήσεις του νησιού».
Το ζητούμενο λοιπόν, μετά τη διάκριση του κρητικού ελαιολάδου ως Π.Γ.Ε. είναι η περαιτέρω στήριξή του και η στήριξη της αγροτικής οικονομίας του νησιού αλλά και των μικρών τυποποιητικών επιχειρήσεων της Κρήτης!
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 20/1/2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου