Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Περί υποδομών

Κρατάει χρόνια η ίδια κολώνια: αυτή των ανεπαρκών ή προβληματικών υποδομών στον νομό Χανίων. Το πρόβλημα αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά μέσα από το χθεσινό ρεπορτάζ των “Χανιώτικων νέων” με τις εικόνες τόσο από τη νέα όσο και από την παλιά εθνική οδό να προκαλούν θλίψη. Το σκηνικό συνθέτουν οι κρυμμένες από κλαδιά πινακίδες κυκλοφορίας στον Β.Ο.Α.Κ., η προβληματική άσφαλτος στην παλιά εθνική.
Δεν λείπουν τα επικίνδυνα σημεία (για οδηγούς και πεζούς) όπως το γεφυράκι στα Ραπανιανά, όπου ο δρόμος στενεύει για λίγα μέτρα – θέμα για το οποίο έχουμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν, χωρίς όμως η πολιτεία και δη η Περιφέρεια να έχει ανταποκριθεί.
Οσο για περιοχές μέσα και γύρω από την πόλη, παρά τις παρεμβάσεις και τη διαμόρφωση πεζοδρομίων σε οδούς όπως η Αποκορώνου και η Ελ. Βενιζέλου, οι δρόμοι χωρίς επαρκή πεζοδρόμια είναι αρκετοί.
Θα περίμενε κάποιος, έναν συνολικότερο σχεδιασμό σε ό,τι αφορά τις υποδομές σε πόλη και ύπαιθρο μέσα από τη συνεργασία και τη συνεννόηση Περιφέρειας και Δήμων. Δηλαδή, να γίνει καταγραφή σημείο προς σημείο και να αναζητηθούν πιστώσεις και προγράμματα για άμεσες παρεμβάσεις. Και σε μια ευρύτερη σύσκεψη να βρεθούν λύσεις μέσα από την ενιαία αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.
Ποτέ δεν είναι αργά, αρκεί να υπάρχει θέληση…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 26/5/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/peri-ypodomon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου