Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός και τουρισμός

Το σήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού δόθηκε μετά τις προχθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών.
Μόνο που, όπως ανακοινώθηκε, οι τουρίστες θα έρχονται χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα. Προφανώς, το να πας διακοπές και να βρεθείς σε… καραντίνα, δεν γίνεται. Οσο για τα τεστ, ακόμα και αν γινόταν δεν σημαίνει πως απαραιτήτως θα εντοπιζόταν κρούσμα.
Ας θυμηθούμε τι είχε πει στις 15 Μαΐου ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας (φωτ.):
«Το τεστ (αντισωμάτων) μπορεί να κάνει 20 ημέρες να γίνει θετικό και υπάρχει η πιθανότητα αυτήν την στιγμή να είμαι αρνητικός με ένα τεστ αντισωμάτων ανάλογα με το ποια ημέρα της νόσου βρίσκομαι, ανάλογα με την ποιότητα του τεστ».
Επομένως, δικαιολογημένα ανησυχεί αρκετός κόσμος για τυχόν εμφάνιση νέων κρουσμάτων μέσα από την άφιξη επισκεπτών.
«Τόσο καιρό με την καραντίνα και τα μέτρα, δυσκολευτήκαμε αλλά αποφύγαμε τα χειρότερα. Τώρα, διατηρούν για τον πληθυσμό περιορισμούς αλλά επιτρέπουν την ελεύθερη άφιξη επισκεπτών», λένε αρκετοί.
Προχθές ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε πως σε 1η φάση θα υπάρχει απελευθέρωση στην είσοδο επισκεπτών από χώρες με καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.
Αυτό όμως αρκεί;
Φυσικά ευχόμαστε να έρθει κόσμος, να απολαύσει τις διακοπές του και να δοθεί ανάσα στην τοπική οικονομία. Αλλά ταυτόχρονα η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει τη δημόσια Υγεία.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 22/5/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/koronoios-kai-toyrismos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου