Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Επίκαιρα μηνύματα

Σε λίγες ημέρες θα τιμήσουν και τα Χανιά την εργατική πρωτομαγιά τα μηνύματα της οποίας είναι επίκαιρα στη σημερινή εποχή.
Το Εργατικό Κέντρο ζήτησε, μεταξύ άλλων, να μη ληφθεί κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Ηδη, οι συνταξιούχοι είναι πολλαπλώς επιβαρυμένοι καθώς είδαν τη σύνταξή τους να μειώνεται όχι μόνον μία αλλά αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Οσο για την ανεργία, παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Ομως, η αντιμετώπιση της ανεργίας μπορεί να έρθει μέσα από μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και ανοίγματος θέσεων εργασίας. Και αυτό, δεδομένης της υψηλής φορολογίας και των εισφορών, αποτελεί ζητούμενο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που απασχολεί εργαζομένους. Αλλά και γενικότερα η φορολογική πολιτική δεν αφήνει εργαζόμενους και μικρομεσαίους να πάρουν “ανάσα” ενώ τα χρήματα του επιδόματος ανεργίας είναι ελάχιστα μπροστά στο κόστος ζωής.
Η αλλαγή των οικονομικών πολιτικών στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αποτελεί αναγκαιότητα αν θέλουμε να μιλάμε για ένα κοινωνικό κράτος, κοντά στους πολίτες κάθε ηλικίας.
(Χανιώτικα νέα - 27/4/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/epikera-minimata-4/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου