Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Νέες αυξήσεις στα καύσιμα

Συνεχίζονται οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων με τη μέση τιμή της αμόλυβδης να έχει φτάσει χθες το 1,72 ευρώ στα Χανιά.
Μάλιστα, οι πρατηριούχοι εκτιμούν ότι θα ακολουθήσει, μετά την Πρωτομαγιά, νέα κατακόρυφη άνοδο ως αποτέλεσμα της αύξησης των διεθνών τιμών.
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι οι τιμές στην Ελλάδα και διεθνώς έχουν επηρεαστεί από την απόφαση των ΗΠΑ να τερματίσουν τις εξαιρέσεις που επέτρεπαν σε οκτώ χώρες (Κίνα, Ινδία, Τουρκία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Ιταλία και Ελλάδα) να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο χωρίς να υπόκεινται σε κυρώσεις.
Χθες, όπως μας είπε ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Νομού Χανίων, Γιάννης Δρακακάκης, η τιμή της αμόλυβδης κυμαινόταν από 1,66 έως 1,78 σε πρατήρια απομακρυσμένων περιοχών. Δηλαδή, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε αύξηση κατά 2 λεπτά με τη μέση τιμή να ανέρχεται στο 1,72 ευρώ.
Ο κ. Δρακακάκης πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες, μετά την Πρωτομαγιά, αναμένεται νέα άνοδο στις διεθνείς τιμές, λόγω της ανακοίνωσης των ΗΠΑ που ζήτησε από οχτώ χωρες να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαια από το Ιράν.
Ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Νομού Χανίων, σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση στην Ευρώπη σε ακρίβεια ενώ υπογράμμισε ότι οι πρατηριούχοι παγίως ζητούν τη μείωση του ειδικού φορού στα καύσιμα που ανεβάζει τις τιμές.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα -27/4/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/nees-afxisis-sta-kafsima/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου