Σάββατο 27 Απριλίου 2019

ΔΕΗ, ζημιές και λογαριασμοί

Ανησυχία προκαλούν τα οικονομικά δεδομένα της ΔΕΗ καθώς, όπως ανακοινώθηκε, ζημιές ύψους 542 εκατ. ευρώ παρουσίασε το 2018. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ΔΕΗ το 2018 διαμορφώθηκε σε 4,7 δισ. ευρώ, έναντι 4,9 δισ. το 2017, μείωση που οφείλεται τόσο στη μείωση του μεριδίου αγοράς όσο και στην υποχώρηση της συνολικής ζήτησης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αν στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΔΕΗ συμπεριληφθούν και οι διακοπτόμενες δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν τις προς πώληση μονάδες Μελίτης και Μεγαλόπολης, τότε οι συνολικές ζημίες του 2018 εκτοξεύονται στα 903,7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών το 2017 237 εκατ. ευρώ.
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Ομίλου και την πλήρη εκτέλεση του επενδυτικού προγράμματος, ύψους 792 εκατ. ευρώ το 2019».
Ωστόσο, το ζητούμενο είναι οι ζημιές της ΔΕΗ σε καμία περίπτωση να μην μετακυλιστούν στις πλάτες των καταναλωτών οι οποίοι στο κάτω κάτω δεν έχουν καμία ευθύνη για τις ζημιές. Οι λογαριασμοί ρεύματος ήδη είναι φουσκωμένοι καθώς περιλαμβάνουν σειρά από φόρους και χαράτσια, πάνω στην καθαρή αξία της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν φόρους επί… φόρων.
(Χανιώτικα νέα - 27/4/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/dei-zimies-ke-logariasmi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου