Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Χανς Κόλχαας: Μια εκπληκτική παράσταση για το Δίκαιο στο θέατρο ΑΡΤ63

Γράφτηκε πριν 200 περίπου χρόνια -γύρω στο 1800- αλλά παραμένει και θα παραμένει επίκαιρο όσο στον Κόσμο θα επικρατούν αδικία και αγώνες για το Δίκαιο.
Ο λόγος για το "Χανς Κόλχαας", το  έργο του Τζέιμς Σόντερς βασισμένο στο εμβληματικό κείμενο του Χάινριχ φον Κλάιστ (18 Οκτωβρίου 1777 - 21 Νοεμβρίου 1811), που ανεβαίνει αριστοτεχνικά στο θέατρο ART63 στην Αθήνα (3ης Σεπτεμβρίου 63) σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ.
Η υπόθεση χρονολογείται στη Γερμανία του 1500.
Ο Χανς Κόλχαας είναι ένας φιλήσυχος έμπορος αλόγων ο οποίος μέσα σε μια νύχτα μετατρέπεται σε εκδικητή και τιμωρό, σε έναν επαναστάτη της εποχής του, απέναντι στην αυθαιρεσία της εξουσίας εκείνου του καιρού στη Γερμανία. Αφορμή το γεγονός ότι ο ίδιος πέφτει θύμα αδικίας από τη μεριά ενός κοινωνικά ισχυρού άρχοντα, του βαρώνου. Αρκεί αυτή η αδικία, καθώς δεν δικαιώνεται από τους νόμους της πολιτείας, για να αφήσει την οικογένειά του και να ξεκινήσει τη σύγκρουση με τους μηχανισμούς του κράτους, που γίνεται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτη. Μια σύγκρουση που του κοστίζει ακόμα και τη ζωή του...
Τον Χανς Κόλχαας ενσαρκώνει αριστοτεχνικά ο Νίκος Νίκας, πλαισιωμένος από νέους επαγγελματίες ηθοποιούς (Σάλλη Αλ Ταπάς, Παμπίνα Γεωργίου, Ηλέκτρα Θεολόγη, Γιώργος Καρακυριάκος, Τόνια Μαράκη, Χρήστος Ματσιαρόκος, Γιώργος Ξούλος, Δέσποινα Πέττα, Παναγιώτης Ράιος, James Rodi Νίκη Σκιαδαρέση) οι οποίοι ερμηνεύουν υπέροχα τους ρόλους τους.
Είναι μια εκπληκτική παράσταση, διάρκειας περίπου 90 λεπτών, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή καθώς εξελίσσεται με καταιγιστικό ρυθμό.
Η παράσταση ολοκληρώνεται με τη διασκευή του τραγουδιού των Σάϊμον και Γκάρφανκελ: Sound of silence, με τους συντελεστές  να εισπράττουν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης είναι: κίνηση: Κική Μπάκα, μουσική Διδασκαλία: Μάρω Θεοδωράκη, δραματουργική επεξεργασία: Τόνια Τσαμούρη, σκηνικά / κοστούμια: Άννα Ζούλια, Σύλβια Χαρατσάρη, βοηθός σκηνοθέτη: Αντώνης Τρίκκης, φωτογραφίες: Αρείων Στεφανίδης.
Είναι μια παράσταση που αξίζει να δουν όλοι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
INFO:
Θέατρο Art 63: 3ης Σεπτεμβρίου 63.
Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 8 μ.μ.
Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος, στο ταμείο) | 8 ευρώ (μειωμένο, προπώληση)
facebook: Χώρος Τέχνης Art 63
Πληροφορίες – κρατήσεις στο: 21 0323 3537 και στο viva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου