Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Η επίσκεψη του Στίβεν Χόκινγκ στο Κολυμπάρι

Στην επίσκεψη του Στίβεν Χόκινγκ στο Κολυμπάρι τον Σεπτέμβριο του 1998 όπου συμμετείχε σε συνέδριο στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, αναφέρεται η Ο.Α.Κ. με δελτίο Τύπου ενώ παραθέτει και φωτογραφίες από την συγκεκριμένη επίσκεψη.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση με τίτλο: «Ο Stephen Hawking χορεύοντας πεντοζάλη στην ΟΑΚ», σημειώνεται:
--> «Πρώτη είδηση, ο θάνατος του Stephen Hawking. «Tαξίδεψε» σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και από σήμερα βρίσκεται στη «γειτονιά των αγγέλων». Ο κορυφαίος Βρετανός Φυσικός, εδώ και δεκαετίες, βρισκόταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας ανίατης νευρολογικής νόσου. Άραγε, θα έλαβε σήμερα τις απαντήσεις στα ερωτήματα που ακόμα είχε και διέψευσε τις βεβαιότητες που εξέφρασε ή συναντήθηκε απλά με το απόλυτο τίποτα, όπως ο ίδιος ανέμενε;Ο άνθρωπος που συγκίνησε τους πάντες και που αποτέλεσε παγκόσμιο σύμβολο θέλησης, αγώνα και υπέρβασης, είχε επισκεφθεί την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, τον Σεπτέμβρη του 1998, την οποία και τίμησε όχι μόνο με την πολυσήμαντη παρουσία του, αλλά και με μία σπουδαία ομιλία σε Διεθνές Συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της.
Ο Stephen Hawking εντυπωσιάστηκε και εμπνεύστηκε από την παραμονή του στο Ίδρυμα και δήλωσε χαρακτηριστικά πως, «η Ακαδημία είναι ένα θαυμάσιο Ίδρυμα και μας πρόσφερε κάτι το ιδιαίτερο στις πέντε μέρες που παραμείναμε εδώ. Είναι πολύ όμορφος τόπος που θυμίζει διαρκώς τη δύναμη και την παρουσία του ΘΕΟΥ».
Επειδή, λοιπόν, παντού υπάρχει ο ΘΕΟΣ, ακόμη και στην πιο σκοτεινή ύλη του Σύμπαντος, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης εύχεται Καλό Παράδεισο στον εκλιπόντα και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, συγγενείς, φίλους και φοιτητές. Oι μόνες πραγματικές ανατροπές συμβαίνουν μετά θάνατον…».
Σχετικό Link από τα "Χανιώτικα νέα" web: http://www.haniotika-nea.gr/o-stephen-hawking-chorevontas-pentozali-sta-chania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου