Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Τα Χανιά κέρδισαν τους Δανούς δημοσιογράφους

Ξετρελαμένη με το μεσογειακό κλίμα και ακόμα περισσότερο με το “ταμπεραμέντο” των Χανιωτών, ήταν η ομάδα των Δανών δημοσιογράφων που επισκέπτονται αυτές τις ημέρες τα Χανιά. «Είστε εξαιρετικά φιλόξενοι. Παρ’ότι έχετε πολλούς τουρίστες έχουμε την αίσθηση ότι είμαστε μοναδικοί», είπε στα “Χ.Ν.” μία από τις δημοσιογράφους στο πλαίσιο επίσκεψης που έκαναν χθες στο “Μουσείο Τυπογραφίας”.
Οι δημοσιογράφοι από τη Δανία περιηγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και είδαν εκθέματα που ναι μεν τους ήταν γνώριμα -εργαλεία της δουλειάς τους εξάλλου κάποια από αυτά- αλλά παράλληλα έδειξαν ευχάριστη έκπληξη που ένας τέτοιος χώρος βρίσκεται στα Χανιά. «Στην πόλη μας υπάρχουν 2 Μουσεία Τυπογραφίας» μας είπε μία από τις δημοσιογράφους «ωστόσο είναι εντυπωσιακό που βρήκαμε και εδώ ένα. Ιδιαίτερα που είναι το μοναδικό στο είδος σ’ όλη τη χώρα. Για τα παιδιά, το Μουσείο αυτό είναι θησαυρός. Οι μαθητές θα γνωρίσουν μία σπουδαία Τέχνη», συμπλήρωσε.
Και μπορεί στην Ευρώπη τα Μουσεία Τυπογραφίας να είναι υπόθεση… συνηθισμένη, ωστόσο η χθεσινή τους επίσκεψη τους χαροποίησε για έναν ακόμα λόγο «είμαι ενθουσιασμένος, γιατί βλέπω ότι τα εκθέματα και ο χώρος μοιάζει πολύ μ’ αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στη χώρα μας και στο εξωτερικό» μας είπε ένας από τους δημοσιογράφους που “παραδέχτηκε” πως δεν περίμενε τόσο οργανωμένη δουλειά και φροντίδα σ’ ένα μέρος που είναι κατά κύριο λόγο τουριστικό.
«Εχω δουλέψει με κάποια απ’ αυτά τα μηχανήματα. Μου είναι πολύ γνωστά. Και είναι εντυπωσιακό που τα βλέπω εδώ σε αυτόν τον χώρο”, πρόσθεσε ο Δανός δημοσιογράφος.
Φεύγοντας, μια από τις δημοσιογράφους έσπευσε να μας πει: «Θα μείνουμε στα Χανιά, μόνο δύο μέρες, αλλά αυτό ήταν… λάθος. Πρέπει να ξανάρθουμε οπωσδήποτε. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να δει κανείς, να κάνει κάποιος».
Μ. ΜΥΣΤ.
Link: http://www.haniotika-nea.gr/tamperamento-ke-klima-kerdisan-tous-danous/#ixzz32dsndDoR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου