Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Νύχτα με ποδήλατα για το "Φεγγάρι στη Ρόδα"

Με εκατοντάδες ποδήλατα κατακλύστηκαν χθες το βράδυ οι δρόμοι της παλιάς πόλης των Χανίων. Αφορμή η πανσέληνος του Μαΐου και… αιτία οι “ΠοδηΛάτρεις” οι οποίοι, όπως κάθε χρόνο, οργάνωσαν το 7ο “Φεγγάρι στη Ρόδα”.
Οι συμμετοχές ήταν περίπου οκτακόσιες, αριθμός μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς ότι χθες ήταν καθημερινή και όχι Σάββατο ή Κυριακή.
Οι “δάσκαλοι” του παιχνιδιού ήταν τριάντα.
Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από την πλατεία Αγοράς και αναζήτησαν τα
“ψηφιδωτά ποδήλατα” λαμβάνοντας οδηγίες από τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, συνεργάστηκαν και σε κοινό δίκτυο μετέδιδαν πληροφορίες.
Μιλώντας στα “Χ.Ν”. ο Γιώργος Παπαγρηγορίου από τους “ΠοδηΛάτρεις” τόνισε ότι «το φετινό παιχνίδι είχε σαν θέμα τα “Ψηφιδωτά ποδήλατα”, αλλά και ένα μήνυμα τόσο προς τη Δημοτική Αρχή όσο και προς όλους τους συμπολίτες μας ότι θα πρέπει το ποδήλατο να γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας».
Μάλιστα, φέτος το παιχνίδι… επεκτάθηκε καθώς άλλες τρεις πόλεις διοργάνωσαν ταυτόχρονα το “Φεγγάρι στη Ρόδα”: ο Αγ. Νικόλαος, η Πάτρα και η Κέρκυρα.
Να σημειωθεί ότι εμπνευστής του παιχνιδιού ήταν ο Γιάννης Κτιστάκης, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή.(Χανιώτικα νέα - 15/5/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/nichta-podilata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου