Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Το δίκιο των συνταξιούχων

Τη δική τους κραυγή αγωνίας υψώνουν οι συνταξιούχοι της Κρήτης, μα και όλης της Ελλάδας, που έχουν δει τις συντάξεις τους να μειώνονται και τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται…
“Γροθιά” στο στομάχι αποτελεί η επιστολή του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Χανίων προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την «άγρια λιτότητα» και την «ισοπέδωση των συντάξεων».
Στην επιστολή που δημοσιεύτηκε προ ημερών στα “Χ.Ν.” αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, μαζί με όλους τους Έλληνες πολίτες, τα τελευταία πέντε χρόνια υποφέρουν. Η πολιτική της άγριας λιτότητας ισοπέδωσε τις συντάξεις μας. Οι φόροι στα ακίνητα, τα χαράτσια και οι εισφορές αλληλεγγύης, εξαθλίωσαν τη ζωή μας. Η βιαστική δημιουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τώρα του Π.Ε.Δ.Υ., οι λίστες αναμονής, τα παζάρια στους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς και η εγκατάλειψη των Νοσοκομείων, διέλυσαν το κοινωνικό κράτος και οδηγούν τους άρρωστους συναδέλφους μας με σιγουριά στη δυστυχία και στην απόγνωση. Και δεν φτάνουν όλα αυτά, αλλά αντί να πληρώσουν οι φοροφυγάδες και οι φοροκλέπτες, το κράτος κυνηγά ακόμη και σήμερα τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους υπαλλήλους του και τους αφαιρεί ό,τι έχει απομείνει από δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους».
Ακόμα τονίζει:
«Διαμαρτυρόμαστε, γιατί η κυβέρνηση μέσα σε δύο χρόνια, αφαίρεσε αθροιστικά το 42,67% του δικαιούμενου ποσού που χορηγεί το Τ.Π.Δ.Υ. στους συνταξιοδοτούμενους συναδέλφους.
Ξέχασε φαίνεται ότι τα χρήματα αυτά είναι εισφορές μιας ολόκληρης ζωής, είναι χρήματα ανταποδοτικά του κόπου των εργαζομένων και δεν προήλθαν από επιχορήγηση του κράτους ή άλλες χορηγίες».
Τι μπορεί να απαντήσουν οι υπουργοί από τα πολυτελή γραφεία τους στους απόμαχους της δουλειάς που βλέπουν τις κρατήσεις που είχαν υποστεί να εξανεμίζονται; Που παλεύουν και εκείνοι για την επιβίωση. Πόσο δίκιο έχουν στην επιστολή τους. Αλλά πού να το βρουν;
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 31/5/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/dikio-ton-sintaxiouchon/#ixzz33Iae01Lj 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου