Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Στα σκαριά η μελέτη για σύνδεση του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο Χανίων

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Στα… σκαριά βρίσκεται η μελέτη για την οδική σύνδεση της εθνικής οδού με το λιμάνι της Σούδας και το αεροδρόμιο Χανίων.
Το θέμα αυτό συζητήθηκε σε χθεσινή σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Η λύση που επικράτησε αφορά τη δημιουργία νέου κόμβου, ανάμεσα στους κόμβους Σούδας και Μουρνιών. Από εκεί θα ξεκινά δρόμος, ο οποίος θα φτάνει μέχρι το Πιθάρι με χρησιμοποίηση τμήματος της υφιστάμενης οδού από 5η Μεραρχία έως Ακρωτηρίου, αλλά αφού προηγηθούν έργα βελτίωσης.
Το θέμα θα τεθεί, μάλιστα, προς έγκριση σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, προκειμένου να προχωρήσει η έγκριση πιστώσεων.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η μελέτη να έχει ολοκληρωθεί εντός τετραμήνου.
Η χθεσινή σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, είχε αποκλειστικό θέμα την πρόοδο εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: «Παράκαμψη Χανίων, κόμβος σύνδεσης με Λιμάνι Σούδας και Αεροδρόμιο».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Χανίων Ν. Ξυνίδης, η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.), ο εκπρόσωπος της ομάδας μελέτης Ε. Σολιδάκης, ο γενικός διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Γιώργος Παπαδάκης, ο επιβλέπων της μελέτης Κ. Κασσωτάκης καθώς και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Ελένη Δοξάκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων «κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων ήταν η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της μελέτης το συντομότερο δυνατόν καθώς η υπό  μελέτη οδός είναι υπερτοπικής  σημασίας, αφού εξυπηρετεί και τους δύο Νομούς Χανίων και Ρεθύμνης, ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται και το διεθνές αεροδρόμιο Χανίων. Ακολούθησε ενημέρωση από τον μελετητή και την επιβλέπουσα Υπηρεσία, οι οποίοι για την ολοκλήρωση της μελέτης πρότειναν την αρχικά προταθείσα από αυτούς λύση.
 Ο αντιπεριφερειάρχης και ο αντιδήμαρχος Χανίων συμφώνησαν με τη λύση που προτάθηκε, ενώ η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΔΚ επιφυλάχθηκε να πάρει θέση στην επόμενη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, ώστε στη συνέχεια να σταλεί η κοινή πρόταση των παραπάνω στο Περιφερειακό Συμβούλιο».
ΝΕΟΣ ΚΟΜΒΟΣ
Μιλώντας στα "Χανιώτικα νέα", ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Βουλγαράκης εξήγησε ότι προβλέπεται η δημιουργία του νέου κόμβου σε απόσταση περίπου 1.800 μέτρων μετά από αυτόν της Σούδας. Από εκεί θα ξεκινήσει ο νέος δρόμος, ο οποίος θα περάσει μέσα από τον κάμπο της περιοχής Νεροκούρου (για να αποφύγει το σχέδιο πόλης της Σούδας) και θα φτάνει έως την 5η Μεραρχία. Από εκεί θα συνεχίζει η διαδρομή στον παλιό δρόμο, ο οποίος όμως θα βελτιωθεί, έως τη διασταύρωση με την Ακρωτηρίου και στη συνέχεια θα γίνει νέα διάνοιξη μέχρι το Πιθάρι. Επίσης, ο κ. Βουλγαράκης μας είπε ότι θα γίνουν τροποποιήσεις σε σχέση με την αρχική μελέτη προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν πέρασμα του δρόμου από σημεία στα οποία κατά τα τελευταία χρόνια έχουν ανεγερθεί οικοδομές. Ο ίδιος δεν απέκλεισε η συγκεκριμένη μελέτη να είναι έτοιμη μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες.
(Χανιώτικα νέα - 21/11/2012)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/111275-meleti-sta-skaria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου