Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Διάσχιση ευρωπαϊκού μονοπατιού για ανάδειξη της κρητικής φύσης

Με σκοπό την ανάδειξη της κρητικής φύσης αλλά και τη στήριξη του "Χαμόγελου του Παιδιού", δύο αθλητές - δρομείς του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, αποφάσισαν να διασχίσουν, από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου, το κρητικό τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4.
Οπως ανακοίνωσε ο Πεζοπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, «το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 με αφετηρία το Γιβραλτάρ, διασχίζει την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και καταλήγει στο νοτιοανατολικό άκρο της Μεσογείου, την Ελλάδα, τερματίζοντας το ταξίδι του στο νησί της Αφροδίτης, την Κύπρο. Στη νοτιότερη διαδρομή του στον ελληνικό χώρο το Μονοπάτι Ε4 διασχίζει την Κρήτη, ξεκινώντας από το Ελαφονήσι στη δυτικότερη ακτή της και καταλήγοντας στην Κάτω Ζάκρο στην ανατολικότερη. Στη διαδρομή του αυτή, πολύ συχνά διακλαδίζεται, ώστε ο πεζοπόρος να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε διαδρομές διαφορετικής φυσικής και πολιτισμικής ομορφιάς».
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «αυτήν την ορεινή διαδρομή επέλεξαν να διασχίσουν οι δύο αθλητές - δρομείς του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, ο υπερμαραθωνοδρόμος και υπερημεροδρόμος Νίκος Θάνος, καθηγητής Σωματικής Αγωγής και ο υπερμαραθωνοδρόμος και σπαρταθλητής Στέργιος Αράπογλου, γενικός χειρουργός, επιμελητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, από 21 έως 29 Ιουνίου 2012. Σκοπός του αγώνα είναι η ανάδειξη της πανέμορφης κρητικής φύσης με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της, των ιστορικών και φυσικών μνημείων της και την προβολή των απομακρυσμένων και ξεχασμένων χωριών της».
Ακόμα ο Πεζοπορικός Σύλλογος Ηρακλείου σημειώνει ότι, η προσπάθεια αυτή εκτός του αγωνιστικού, έχει και ανθρωπιστικό ενδιαφέρον «με τη κατάθεση χρηματικών προσφορών σε λογαριασμό του εθελοντικού οργανισμού 'Χαμόγελο του παιδιού'. Καλούνται οι φίλαθλοι, οι ορειβάτες. οι πεζοπόροι, οι φυσιολάτρες και γενικά όλοι αυτοί που νοιάζονται τόσο για το φυσικό περιβάλλον όσο και για τον συνάνθρωπό μας, να καταθέσουν τον οβολό τους για να ξανανθίσει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών».
Ο αγώνας υποστηρίζεται από τον ΕΟΣ Αχαρνών και τον Πεζοπορικό Ομιλο Ηρακλείου. Την πιστότητα τέλεσης του αγώνα  εγγυώνται ο Μάκης Τζωρτζίδης έφορος Δημοσίων Σχέσεων και Χιονοδρομίας του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών και ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, πρόεδρος του   Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου, ο οποίος έχει αναλάβει και τις βιντεοσκοπήσεις του αγώνα.
Πληροφορίες για τα σχετικά με το "Χαμόγελο του παιδιού" στο τηλέφωνο 2103306140 ή με fax στο 2103843038 ή με αποστολή info@hamogelo.gr?Subject=Stirikste mas.
(Χανιώτικα νέα - 20/6/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου