Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Μία προφητική συνέντευξη

«Η κρίση που περνάει ο τόπος είναι αισθητή και στον πιο απλό πολίτη, ο οποίος και τη νιώθει πιο έντονα στο οικονομικό επίπεδο».
Η  δήλωση αυτή δεν είναι σημερινή. Εγινε πριν από 21 χρόνια. Τον Ιούνιο του 1991. Από το τότε μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης", Μάριο Νικολινάκο. Και έγινε στα Χανιά. Στο "Ράδιο Παρατηρητής". Και την επομένη, είχε δημοσιευτεί στην πρώτη σελίδα των "Χανιώτικων νέων" του Σαββάτου 1 Ιουνίου 1991.
Ο τίτλος του δημοσιεύματος ήταν:
«Επικίνδυνα εκφυλιστικά φαινόμενα στην ελληνική κοινωνία».
Οι ρήσεις του κ. Νικολινάκου στην ίδια συνέντευξη μοιάζουν -σήμερα- προφητικές.
Είχε επισημάνει ανάμεσα σε άλλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα:
- Φοβάμαι ότι η κρίση αυτή, δεν είναι μια συνηθισμένη κρίση. Θα έθετα το ερώτημα, κατά πόσο βρισκόμαστε σε μια περίοδο που εμφανίζει εκφυλιστικά φαινόμενα ακόμη και της ίδιας της εθνικής μας υπόστασης, της ίδιας της φυλής μας.
- Η κρίση αυτή δεν έχει σχέση μόνο με τις αιτίες του κάθε χώρου. Είναι μια κρίση γενικότερη και κατά τη γνώμη μου πολιτική. Πάσχει το πολιτικό μας σύστημα και γι’ αυτό πάσχουν όλα τ’ άλλα.
- Η Ε.Ο.Κ. (σ.σ.: ακόμα δεν είχε μεταλλαχθεί σε Ε.Ε.) ανησυχεί αν εμείς μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις, γιατί είναι γεγονός ότι έχομε μείνει πίσω.
- Υπάρχει αποπροσανατολισμός του κόσμου. Προσπαθούν να τον κάνουν να ασχοληθεί με θέματα δευτερεύοντα.
- Βρισκόμαστε στο τέλος μιας πολιτικής εποχής, κάποιων πολιτικών σχημάτων.
- Το καινούργιο που θα υπάρξει μετά το τέλος αυτής της εποχής, σημαίνει ότι τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα δεν αντέχουν να αντιμετωπίσουν τη νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί.
Εχουν περάσει 21 χρόνια, τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα αλλά ο κώδωνας του κινδύνου είχε χτυπήσει από πολύ νωρίς μέσα από τη ματιά ανθρώπων που έβλεπαν στο μέλλον. Η τωρινή πραγματικότητα δικαιώνει απόλυτα τις απόψεις του Μάριου Νικολινάκου και το σχετικό δημοσίευμα των "Χανιώτικων νέων".
Παράλληλα, αναδεικνύει τις ευθύνες των πολιτικών ταγών της χώρας, αλλά και των κυβερνήσεων για τη σημερινή κατάσταση.
Ας ελπίσουμε στο τούνελ να υπάρχει φως…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 26/6/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου