Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ελλείψεις και σε σωληνάρια στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Χανίων!

Τα αναλώσιμα ιατρικά υλικά (βελόνες, σωληνάρια κ.ά.) δεν έχουν υψηλό κόστος. Κι όμως, σύμφωνα με καταγγελίες γιατρών, ακόμα και σ’ αυτά παρατηρείται έλλειψη στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (πρώην Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας ΙΚΑ) το οποίο, αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, δεν αποκλείεται να διακόψει την παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους!
Στο κείμενό τους, οι υπεύθυνοι γιατροί, απευθυνόμενοι στον διευθυντή της πρώην Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας ΙΚΑ, τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων, τους συνδικαλιστικούς φορείς και τη Βουλή τονίζουν οι πολιτικές που στόχο έχουν τη δραματική μείωση των δαπανών για την Υγεία, άφησαν τα εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα χωρίς απαραίτητα αναλώσιμα (βελόνες, κυβέττες αναλυτών, σωληνάρια κ.λπ.) και αντιδραστήρια, με δικαιολογία τη μεταβατική περίοδο από ΙΚΑ σε ΕΟΠΥΥ.
Το ερώτημα, λοιπόν, κάθε απλού πολίτη δεν μπορεί παρά να είναι: Με αυτήν την πολιτική οι όποιοι αρμόδιοι θα αναβαθμίσουν τον χώρο της Υγείας; Με ελλείψεις ακόμα και σε… σωληνάρια; Υπάρχει απάντηση;
Γ.ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 23/2/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου