Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στην Υγεία

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Χανίων και γενικότερα στον χώρο της Υγείας.
Σε εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων και συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Συλλόγων, η πρόεδρος της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων Κατερίνα Μανιμανάκη έκανε λόγο για «καταστροφικές επιπτώσεις» στη λειτουργία των Νοσοκομείων από τις συνεχείς περικοπές πιστώσεων, για «εγκληματικές ελλείψεις υλικών και φαρμάκων», για «αποψίλωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από γιατρούς και προσωπικό». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στα "Χανιώτικα νέα", η κα Μανιμανάκη τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί κατά 30% ο αριθμός των ασθενών που πηγαίνουν στο Νοσοκομείο Χανίων, σημείωσε ότι «δυσκολευόμαστε να αντεπεξέλθουμε» και πρόσθεσε ότι «βλέπουμε καθημερινά την εξαθλίωση στα ιατρεία» και την αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων, που ζητούν περίθαλψη στο νοσηλευτικό Ίδρυμα.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι Κλινικές του Νοσοκομείου Χανίων υπολειτουργούν και ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την Αιματολογική και την Παθολογοανατομική, οι οποίες -όπως είπε- λειτουργούν μόνο με έναν γιατρό η καθεμία. Ακόμη, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στην επικείμενη συγχώνευση των Νοσοκομείων Χανίων και Ρεθύμνου, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζεται περαιτέρω η παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων Μιλτιάδης Καστανάκης σημείωσε ότι «το ΕΣΥ κατέρρευσε» και εξέφρασε την έντονη αντίθεση του ιατρικού κόσμου στην επιχειρούμενη συγχώνευση Κλινικών του Νοσοκομείου Χανίων (Α’ και Β’ Παθολογικής, Α’ και Β’ Χειρουργικής), τονίζοντας ότι αν αυτός ο σχεδιασμός προχωρήσει θα υπάρξουν έντονα δυσλειτουργικά προβλήματα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων Βαγγέλης Κωνσταντουλάκης έκανε λόγο για «συνεχή υποβάθμιση, απαξίωση και διάλυση του κοινωνικού κράτους» και περιθωριοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού.
Ο ειδικός γενικός γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αρωνίου Δημήτρης Μακρέας σημείωσε ότι στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα ουσιαστική παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Στην Ελλάδα του... μνημονίου, είναι προκλητική η αδιαφορία της πολιτείας σε θέματα που σχετίζονται με την ιατρική περίθαλψη και την Υγεία.
Επιτέλους, πότε ο τομέας της Υγείας θα μπει σε προτεραιότητα από τις κυβερνήσεις;
Γ. ΛΥΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου