Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Για το Νοσοκομείο Χανίων

Δραματική κατάσταση διαμορφώνεται στον χώρο της Υγείας καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές δεν καλύπτονται αλλά αντιμετωπίζονται, όπως φαίνεται, με συγχωνεύσεις. Την αντίθεσή της ήδη έχει εκφράσει η Ενωση Γιατρών Ε.Σ.Υ. Χανίων. Οπως ανέφερε, προ ημερών σε ανακοίνωσή της, "σε επίπεδο Νομού Χανιών, η συνένωση των Παθολογικών, Χειρουργικών, Ψυχιατρικών, Νευρολογικών Κλινικών και Ακτινοδιαγνωστικών Τμημάτων, που από εδώ και πέρα θα εφημερεύουν καθημερινά 365 ημέρες τον χρόνο, θα οδηγήσει σε δραματικές συνέπειες την ποιότητα περίθαλψης των ασθενών, θα αποτελέσει ανυπέρβλητο εμπόδιο στη διερεύνηση, αντιμετώπιση και διακίνηση των ασθενών, αφού η καθημερινή εφημερία και εξαντλεί το επιστημονικό προσωπικό της Κλινικής και δεν του επιτρέπει να ασχοληθεί πραγματικά με τους νοσηλευόμενους αρρώστους, εις βάρος ακόμη και της έκβασης της ζωής των.
Η αναμόρφωση των οργανισμών Νοσοκομείων αποτελεί προανάκρουσμα εργασιακής εφεδρείας τόσο για το ιατρικό όσο και για το νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων».
Να θυμίσουμε και τη μη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών που έχει ως συνέπεια βρέφη να διακομίζονται στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη για θεραπεία.
Μήπως πρέπει το υπουργείο Υγείας να αναθεωρήσει την πολιτική του και οι τοπικοί φορείς να συζητήσουν εκ βαθέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που, δυστυχώς, χρονίζουν;
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 7/11/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου