Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Πρόταση για δημιουργία καταδυτικού πάρκου

Πρόταση για τη δημιουργία του πρώτου καταδυτικού πάρκου στην Ελλάδα, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Καλαθά Χανίων, διατύπωσε ο Σύλλογος «Φίλοι του Βυθού», με αφορμή το 2ο παγκρήτιο καταδυτικό φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο τριήμερο στην συγκεκριμένη περιοχή.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Βυθού» Χάρης Καραβαράκης, τόνισε ότι "θέλουμε να γίνει εδώ το πρώτο καταδυτικό πάρκο στα Χανιά, το πρώτο στην Κρήτη, το πρώτο στην Ελλάδα. Ο Σύλλογος έχει καταθέσει την πρότασή του από το 2005, αλλά δυστυχώς βρήκε πόρτες κλειστές. Δεν αξιολογήθηκε σωστά η πρότασή μας αυτή και γι' αυτό την επαναφέρουμε σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Καραβαράκης.
Παράλληλα, ανέφερε πως «ευελπιστούμε ότι ο νέος δήμαρχος που θα εκλεγεί θα δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον για να προχωρήσει αυτή η πρόταση, για την υλοποίηση της οποίας δεν χρειάζονται πόροι, δεν χρειάζονται κεφάλαια. Τη μελέτη, τη χαρτογράφηση, την εξερεύνηση των σπηλαίων την έχουν κάνει οι "Φίλοι του Βυθού". Το μόνο που χρειάζεται είναι μία μερική απαγόρευση της αλιείας στην περιοχή, για να ξαναδημιουργηθεί ζωή, που δεν υπάρχει τώρα. Δεν υπάρχει καθόλου θαλάσσια ζωή στην περιοχή. Θέλουμε, λοιπόν, να ξαναζωντανέψουμε τη θάλασσα του τόπου μας και θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό και χρήσιμο για τα Χανιά, χωρίς κεφάλαια, χωρίς πόρους».
Την πρόταση για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου παρουσίασε στους παρευρισκόμενους ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλος του Συλλόγου «Φίλοι του Βυθού»Βασίλης Σαμολαδάς.
(enet - 4/10/2010)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=209917

1 σχόλιο:

  1. Κατά τη διάρκεια του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο οποίο συμμετέχω, συζητήθηκε και πάλι το θέμα του "Ενάλιου πάρκου", το οποίο έχει ήδη εγκριθεί σε προηγούμενο συμβούλιό μας. Σε ερώτησή μου σχετική με το καταδυτικό πάρκο (είχα διαβάσει εχθες το άρθρο σας), ο αντιδήμαρχος κ. Άρης Παπαδογιάννης είπε ότι παραβρέθηκε στην συγκέντρωσή σας και δήλωσε ότι όντως η ιδέα σας είναι πολύ καλή και επειδή μπορεί να συνδυασθεί με το "Ενάλιο πάρκο" θα μελετηθεί απο κοινού. Αν και δεν είμαι δύτης, η ιδέα της ανάπτυξης όλης της θαλάσσιας περιοχής απο τη νησίδα Θοδωρού ως τον Σταυρό Ακρωτηρίου, ακούγεται φανταστική για τα Χανιά μας και μακάρι να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν, απο την επόμενη Δημοτική Αρχή.
    Σταύρος Βιρβιδάκης
    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή