Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

"Βροχή δωματίου" στα Χανιά





Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ παρουσιάζει για εννέα (9) μόνο βραδιές, από την Παρασκευή 6 έως και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, το έργο του Αργύρη Χιόνη «ΒΡΟΧΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ» σε σκηνοθεσία Δέσποινας Πολλαναγνωστάκη. Η παράσταση αποτελεί το πρώτο μέρος του δίπτυχου αφιερώματος στο άγνωστο μέχρι σήμερα θεατρικό έργο του σημαντικού αυτού σύγχρονου ποιητή, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο ΚΥΔΩΝΙΑ στα Χανιά στις αρχές Ιουνίου του 2009.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Salih Hatιsaru, Μαρία Μπουλουγούρη, Λίλα Τρουλλινού, Θοδωρής Σεραφείδης και ο τσελίστας Arnold Smith. Η σύνθεση των ήχων είναι του Δημήτρη Ιατρόπουλου, οι φωτισμοί της Μαρίας Μπαλαντίνου, ενώ το εικαστικό μέρος των παράστασης υπογράφει η σκηνοθέτιδα Δέσποινα Πολλαναγνωστάκη.
Η παράσταση θα παίζεται στο θέατρο ΚΥΔΩΝΙΑ κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9:30μμ.
Η παράσταση με το γενικό τίτλο «ΒΡΟΧΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ» περιλαμβάνει τις παντομίμες «Ο ρήτορας ή ο κανιβαλισμός», Ελάχιστο στιγμιότυπο από τη δράση Μεγίστου Ανδρός, και «Αυτός εντός και εκτός του κοστουμιού του», Βουβό θεατρικό ποίημα, γραμμένες επίσης στο Άμστερνταμ το 1971. Στην παράσταση συνυπάρχουν μαζί με τις δύο παντομίμες και 32 ποιήματα από το συγκεντρωτικό τόμο «Η Φωνή της Σιωπής» (1966-2000).
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ:
Στο έργο «Ο ρήτορας ή ο κανιβαλισμός», ένας βουβός, αειφάγος και αδηφάγος πολιτικάντης γοητεύει το κουφό πλήθος.
Στο «Αυτός εντός και εκτός του κοστουμιού του», παρακολουθούμε τον βίο και την πολιτεία ενός ανδρείκελου που παριστάνει τον άνθρωπο.
Το δεύτερο μέρος του δίπτυχου αφιερώματος στον Αργύρη Χιόνη με τίτλο «ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, θα παρουσιαστεί στο θέατρο ΚΥΔΩΝΙΑ τον Ιανουάριο του 2010.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 28210 92395 και 6973005570 και 69742052227.
www.theatrokydonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου