Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Αδιάβατη πόλη...

Σχεδόν… αδιάβατη σε πολλά σημεία παραμένει η πόλη των Χανίων με την κίνηση πεζών, γονιών με καροτσάκι και ατόμων με αναπηρία να είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Το σκηνικό συνθέτουν πεζοδρόμια στενά ή… ανύπαρκτα σε πολλά σημεία, (αυτά που αποκαταστάθηκαν σε Αποκορώνου, Ελ. Βενιζέλου και άλλους δρόμους δεν αρκούν για να θεωρηθεί η πόλη προσβάσιμη), ράμπες ενίοτε αποκλεισμένες από οχήματα και κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο μπορεί να έχει υποχωρήσει τώρα λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις αλλά δεν έχει, φυσικά, αντιμετωπιστεί.
Για παράδειγμα, ο στύλος ηλεκτροφωτισμού στη διασταύρωση των οδών Σφακίων και Μπουνιαλή καλύπτει όλο το πεζοδρόμιο. Οι πεζοί υποχρεώνονται να βγουν στον δρόμο. Το ίδιο φυσικά τα ΑμεΑ και οι γονείς με καροτσάκια.
Σε δρόμους της πόλης, όπως στην οδό Γιαμπουδάκη, ο πεζός σε ορισμένα σημεία θα πρέπει να κινηθεί στον δρόμο.
Στο Πασακάκι, στη Χαλέπα και σε άλλες συνοικίες, υπάρχουν σημεία, ουσιαστικά χωρίς πεζοδρόμια.
Χαρακτηριστικά στην οδό προφήτη Ηλία στη Χαλέπα, τα πεζοδρόμια είναι είτε σχεδόν… ανύπαρκτα, είτε προβληματικά, με λακούβες και… χαράγματα.
Είναι φανερό ότι χρειάζεται δουλειά από τις αρχές και αλλαγή νοοτροπίας από μεγάλο μέρος του πληθυσμού ώστε η πόλη να γίνει πραγματικά προσβάσιμη.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 29/12/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου