Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις

Ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας αποτελεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα η οποία, όμως, πλήττεται από τα μέτρα λόγω του covid. Οι “λύσεις” τύπου “click away” δεν λύνουν τα προβλήματα καθώς, όπως λένε επαγγελματίες, οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να διαχειριστούν τις προϋποθέσεις που θέτει το αρμόδιο Υπουργείο.
Τόσο το Επιμελητήριο Χανίων όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος ζήτησαν άμεση Αναθεώρηση της “Παράδοσης Εκτός” (Click Away) των Καταστημάτων σε “Παράδοση Εντός” για την Επιβίωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με Αυστηρή Τήρηση Κοινών Υγειονομικών Πρωτοκόλλων με τα Super Market.
Το αίτημά τους είναι λογικό. Πώς δηλαδή είναι ανοιχτά, με τήρηση, φυσικά, υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα σούπερ μάρκετ και δεν μπορούν να ανοίξουν, υπό όρους, οι μικρές επιχειρήσεις; Προπαντός σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως τα Χανιά.
Οι ντόπιοι επιχειρηματίες έχουν στείλει, μέσω του Συλλόγου τους, ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων για την αποτελεσματική ενίσχυση των χανιώτικων επιχειρήσεων. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης οφείλει να αφουγκραστεί τις αγωνίες τους και να δει τα αιτήματά τους.
Η αγορά δεν αντέχει άλλα λουκέτα.
Η στήριξη των τοπικών μικρών επιχειρήσεων αποτελεί στήριξη της τοπικής οικονομίας. Και αυτό αφορά όλους μας.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 15/12/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου