Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Επισκέπτες και υποδομές

Μπορεί η Ελλάδα να κινείται σε… προεκλογκούς ρυθμούς αλλά χιλιάδες είναι εκείνοι που δίνουν μια… άλλη ψήφο. Τη ψήφο των διακοπών τους στα Χανιά.
Μπορεί οι επισκέπτες να είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, λιγότεροι από πέρυσι, αλλά, πάντως, δεν είναι λίγοι. Τόσο οι εγχώριοι όσο και οι ξένοι επισκέπτες.
Από τις αρχές Ιουλίου η κίνηση ανεβαίνει σταδιακά στην πόλη των Χανίων με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν όχι μόνο τις παραλίες του Νομού αλλά και τη βόλτα τους στο παλιό λιμάνι και στην παλιά πόλη γενικότερα.
Αρκετοί φωτογραφίζουν σημεία που τους εντυπωσιάζουν. Οχι μόνο τον φάρο αλλά και άλλα μνημεία, κτήρια και σοκάκια.
Ετσι, η πόλη αποκτά κοσμοπολίτικο χαρακτήρα προσελκύοντας επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.
Αυτό που παραμένει σε έλλειψη είναι οι υποδομές οι οποίες αναβαθμίζουν τον νομό στα μάτια του επισκέπτη και κάνουν πιο καλή τη ζωή του μόνιμου κατοίκου. Και μεταξύ άλλων αφορούν το προβληματικό οδικό δίκτυο, την κατάσταση του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης, την έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας σε αρκετά σημεία των δρόμων, την έλλειψη πεζοδρομίων κυρίως έξω από την πόλη (χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κολυμπάρι), κ.ά.
Ομως, οι υποδομές μαζί με τη φιλοξενία (πρωτίστως), τις τιμές και την ανάδειξη των ομορφιών του τόπου μας, αλλά και της κρητικής διατροφής, είναι τα στοιχεία εκείνα που σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν την “ψήφο εμπιστοσύνης” των επισκεπτών στα Χανιά, αλλά και την ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων.
Γιατί όπως έχει λεχθεί και άλλες φορές, η πόλη για να είναι όμορφη στα μάτια του επισκέπτη πρέπει να είναι εξυπηρετική και βολική για τον μόνιμο κάτοικό της.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 4/7/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/episkeptes-ke-ipodomes-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου