Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Ο,τι σώζεται..

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Χαλκιδική όπου χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, συνδέονται με την κλιματική αλλαγή που αποτελεί απειλή για τον πλανήτη.
Επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιάννης Φίλης, εδώ και χρόνια έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή.
Χθες μεταδόθηκε ότι επιστήμονες του Κλίματος στο Crowther Lab, ερευνητικό κέντρο με έδρα το ETH της Ζυρίχης (Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας), ανέλυσαν τα δεδομένα 520 πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο και προειδοποίησαν ότι το ένα πέμπτο των μεγαλουπόλεων του κόσμου θα αντιμετωπίσει «άγνωστες» κλιματικές συνθήκες περί το 2050, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας αυξάνει τους κινδύνους ξηρασίας και πλημμυρών.
Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι θέμα μόνο των πολιτών αλλά κυρίως των κυβερνήσεων μέσα από τη διαμόρφωση των κατάλληλων πολιτικών.
Οι ειδικοί προειδοποιούν. Ας τους ακούσουμε. Και ας τους ακούσουν πρωτίστως οι κυβερνήσεις. Μπας και σωθεί ό,τι σώζεται...
Γ. ΛΥΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου