Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Επέκταση της ψηφιακής τηλεόρασης σε χωριά του Δήμου Πλατανιά

Στη β΄ φάση μπήκε το πρόγραμμα ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης σε χωριά του Δήμου Πλατανιά τα οποία δεν έχουν σήμερα πρόσβαση στα Κέντρα Εκπομπής του Νομού Χανίων (Μαλάξα, Πλακάλωνα και Κοτσυφιανά) και καλύπτονται με τοπικούς αναλογικούς αναμεταδότες που, όμως, συχνά παρουσιάζουν βλάβες και τεχνικά προβλήματα ενώ προβλέπεται το κλείσιμό τους.
Το σχετικό πρόγραμμα της πολιτείας, δεν προβλέπει επέκταση των ψηφιακών Κέντρων Εκπομπής – αναμεταδοτών για τα χωριά αυτά, αλλά δωρεάν παροχή δορυφορικών πιάτων και εξοπλισμού στους κατοίκους που θα υποβάλλουν αίτηση. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα είναι για πάντα δωρεάν η -κατ΄αυτόν τον τρόπο- ψηφιακή πρόσβαση στα κανάλια ελεύθερης λήψης καθώς, οι εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά, παρέχουν πακέτα η μεν Cosmote Tv για δύο έτη, η δε Digea για οκτώ έτη. Μετά από το διάστημα αυτό, τι θα γίνει; Θα ανανεωθούν δωρεάν τα πακέτα για να συνεχίσουν οι κάτοικοι των χωριών να έχουν, όπως οι υπόλοιποι πολίτες, δωρεάν πρόσβαση στα κανάλια ελεύθερης λήψης;
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά, κατά τη β΄φάση οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, έως τις 19 Αυγούστου 2019, στα Κ.Ε.Π. του Δήμου Πλατανιά: ΚΕΠ Πλατανιά (Γεράνι) | Τηλέφωνο: 28213 40040, 2821340041, email: d.platania@kep.gov.gr, Fax: 2821340092, ΚΕΠ Βουκολιών | Τηλέφωνο: 28243 40012, ΚΕΠ Αλικιανού (Μουσούρων) | Τηλέφωνο: 28213 41039. Κατά την υποβολή των ως άνω δικαιολογητικών εγγράφων, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν την εταιρεία από την οποία θα λάβουν τις υπηρεσίες τηλεοπτικής πρόσβασης.
ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Δικαιούχοι προς ένταξη στο πρόγραμμα είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των εξής περιοχών του Δήμου:
•Δημοτική Ενότητα Πλατανιά: Αποθήκες, Μανωλιόπουλο, Παλιό Γεράνι, Ζουνάκι, Λίμνη, Ντερές, Παππαδιανά.
•Δημοτική Ενότητα Κολυμπαρίου: Βένι, Παραλία, Πανέθυμος.
•Δημοτική Ενότητα Βουκολιών: Κεχρές, Ληδιανά, Λουφαρδιανά, Μεσαύλια, Παλαιά Ρούματα, Κακόπετρος, Νιο Χωριό.
•Δημοτική Ενότητα Μουσούρων: Αλικιανός, Ασκορδαλός, Ζούρβα, Καρές, Λαγγός, Μεσκλά, Νέα Ρούματα, Ομαλός, Ορθούνι, Πρασές, Σέμπρωνας, Σκινές, Φουρνές, Χλιαρόν, Χωστή.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 3/7/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/epektasi-tis-psifiakis-tileorasis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου