Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

Η φωνή των επισκεπτών

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ενδιαφέρον παρουσιάζει η νέα έρευνα για τον τουρισμό που παρουσιάζεται σήμερα μέσα από τις σελίδες των “Χανιώτικων νέων”.
Σε ένα τμήμα της έρευνας, οι επισκέπτες από το εξωτερικό που έχουν επιλέξει τον Νομό Χανίων για τις διακοπές τους, απάντησαν σε ερωτηματολόγια για τα συν και τα πλην που παρατηρούν κατά τις διακοπές τους.
ΟΠΩΣ λένε, λοιπόν, οι ξένοι επισκέπτες μας αισθάνονται εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που τους προσφέρουν τα τουριστικά καταλύματα, οι χώροι εστίασης και η συμπεριφορά των ντόπιων, αλλά νιώθουν ανασφαλείς για την κατάσταση του οδικού δικτύου και την οδική σήμανση, απογοητευμένοι από την καθαριότητα στους δρόμους του αστικού ιστού αλλά και προβληματισμένοι από την έλλειψη πάρκων.
ΟΙ επισκέπτες βλέπουν, δηλαδή, αυτό που βλέπουμε και εμείς, οι μόνιμοι κάτοικοι. Κάνουν καίριες παρατηρήσεις που αν τις αφουγκραστούν οι αρμόδιοι και προχωρήσουν σε βελτιώσεις, σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο με την ελλιπέστατη οδική σήμανση αλλά και το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους, θα βελτιωθεί η ίδια η ποιότητα ζωής στα Χανιά.
ΟΠΩΣ έχουμε ξαναγράψει, όταν μια πόλη είναι όμορφη για τον μόνιμο κάτοικό της, θα είναι όμορφη και για τον επισκέπτη της.
ΙΔΟΥ λοιπόν ένα πραγματικό “στοίχημα” για τους αρμόδιους φορείς αλλά και για την ίδια την πόλη και τον Νομό μας.
ΟΣΟ για την αγορά τοπικών αγροτικών προϊόντων, οι τουρίστες δήλωσαν ότι προτιμούν το κρασί, τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και τα τοπικά τυριά. Ετσι, γίνονται πρεσβευτές των τοπικών μας προϊόντων στο εξωτερικό!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 10/8/2018)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/i-foni-ton-episkepton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου