Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ντροπή για το κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι

Mόνο ντροπή μπορεί να νιώσει κανείς για την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι. Ενα έργο πνοής που πριν ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία του, πέφτει θύμα τη μια των διαρρηκτών και την άλλη των καιρικών συνθηκών. Πρόσφατα διαρρήκτες μπήκαν στις εγκαταστάσεις και έκλεψαν υλικά. Και προχθές, ήρθε η κακοκαιρία να το καταστήσει… άστεγο. Πάλι καλά που η οροφή δεν κατέληξε σε κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο ή, ακόμη χειρότερα, σε κάποιο κεφάλι.
Κι όμως, για το έργο αυτό έχουν ξοδευτεί κάποια εκατομμύρια. Και έως τώρα φαίνεται να έχει την τύχη άλλων ολυμπιακών έργων.
Δεν μπορεί, όμως, παρά να διερωτηθεί κανείς:
Γιατί ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η λειτουργία του; Τι φταίει γι’ αυτή την ολιγωρία; Ποιος ευθύνεται για την… κατασκευή της στέγης; Τι άλλα προβλήματα ενδεχομένως έχει το κτήριο;
Ο δήμαρχος Χανίων Μαν. Σκουλάκης δήλωσε προχθές ότι «εκείνο που έχει σημασία δεν είναι το τι θα γίνει στο μέλλον αλλά άμεσα. Πρέπει άμεσα να κατέβει τουλάχιστον ένα κλιμάκιο της ΓΓΑ να εκτιμήσει την κατάσταση και να δώσει οδηγίες. Διότι εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε ούτε σε εργολάβο να αναθέσουμε μία οποιαδήποτε παρέμβαση διότι δεν μπορούμε να το πληρώσουμε. Δεν έχουμε τη χρήση, δεν έχουμε την ιδιοκτησία και την κυριότητα και αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Τι να πω, για άλλη μία φορά εκφράζω τη λύπη μου, τον θυμό μου. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν δοθεί λύση σήμερα υπάρχει και ο εισαγγελέας... Δεν μπορούμε να βλέπουμε την περιουσία του ελληνικού λαού, ένα έργο 5.200.000 ευρώ να απαξιώνεται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Να μην μπορούμε να κάνουμε καμία παρέμβαση, εν ανάγκη θα συγκαλέσω εκτάκτως την Εκτελεστική Επιτροπή, μίλησα με τον πρύτανη. Και εκείνος σηκώνει ψηλά τα χέρια».
Το κλιμάκιο της Γενικής Γραμματειας Αθλητισμού ήρθε χθες και έκανε αυτοψία στον χώρο.
Το ερώτημα είναι, τι θα γίνει από τώρα και έπειτα.
Τουλάχιστον, η καταστροφή την οποία υπέστη το κλειστό ας είναι η αφορμή για να αποκατασταθεί στο σύνολό του και να ξεκινήσει τη λειτουργία του.
Το θέμα πρέπει να απασχολήσει σύσσωμους τους τοπικούς φορείς.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η απαράδεκτη αυτή κατάσταση.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 20/4/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου