Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ο Γιώργος Ανδρέου και ο Θοδωρής Γκόνης παρουσιάζουν τα βιβλία τους στα Χανιά

Δύο γνωστοί και καταξιωμένοι άνθρωποι της μουσικής, ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου και ο στιχουργός και συγγραφέας Θοδωρής Γκόνης, θα παρουσιάσουν σε μια κοινή εκδήλωση τα νέα τους βιβλία, στο «Fagotto jazz bar», στα Χανιά, την Κυριακή 29 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ.
Συνθέτης και άνθρωπος της μουσικής με σημαντική παρουσία στο ελληνικό τραγούδι, ο Γιώργος Ανδρέου μας συστήνεται τώρα και ως συγγραφέας.
Το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο «Δαίμονας Ξένος» (εκδόσεις Γαβριηλίδη), είναι η καταγραφή της ιστορίας μιας παρέας που μεγαλώνει στα χρόνια της δικτακτορίας. Το πέρασμα τους στη μεταπολίτευση στιγματίζεται από ένα συνταρακτικό περιστατικό που θα αλλάξει τις ζωές τους.
Οταν θα συναντηθούν ξανά είκοσι χρόνια αργότερα σε ένα ταξίδι απολογισμού, θα ανακαλύψει ο καθένας αλήθειες που δεν είχε υποψιαστεί. Για την ενοχή, τον θάνατο, τον έρωτα, τη φιλία.
Ο Θοδωρής Γκόνης είναι από τους σημαντικότερους στιχουργούς της νεότερης γενιάς του τραγουδιού, με μεγάλη πορεία επίσης στο θέατρο ως σκηνοθέτης και συγγραφέας. Το νέο του βιβλίο έχει τίτλο «Ο Υπνος της Αδριανουπόλεως» (εκδόσεις Αγρα).
Το βιβλίο του Γιώργου Ανδρέου θα προλογίσει ο στιχουργός, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Φασουλάς και η φιλόλογος Βαρβάρα Περράκη, ενώ ο σκηνοθέτης Μιχάλης Βιρβιδάκης θα προλογίσει το βιβλίο του Θοδωρή Γκόνη.
Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα μικρό live με τον Γιώργο Ανδρέου στο πιάνο και την Ευτυχία Μητρίτσα στο τραγούδι με τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου και τραγούδια σε στίχους του Θοδωρή Γκόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου