Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Καταγγέλλουν κακοποίηση ζώων

Με δηλητηριάσεις, πυροβολισμούς, εγκατάλειψη και κακοποίηση ζώων υποδέχονται στα Χανιά κάποιοι πολίτες τον νέο χρόνο.
Σύμφωνα με καταγγελίες της υπεύθυνης του φιλοζωικού συλλόγου «Η μικρή κιβωτός του Νώε», Σίλκε Βρόμπελ, αυτές τις μέρες υπάρχουν πολλά κρούσματα κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων, που προκαλούν όχι μόνον αγανάκτηση, αλλά και προβληματισμό.
Σύμφωνα με την κ. Βρόμπελ, πριν από δεκατέσσερις μέρες ένας Χανιώτης κατήγγειλε στον σύλλογο ότι βρήκε στον παραλιακό δρόμο του Μάλεμε να περιπλανιέται ένα σκυλί τραυματισμένο, πιθανότατα από κάποιο αυτοκίνητο.
Προχθές το βράδυ, ένα ακόμη περιστατικό συνέβη στο κέντρο της πόλης: στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από την οδό Δασκαλογιάννη, κάποιοι έδεσαν και εγκατέλειψαν δύο μικρά σκυλιά. Χθες το πρωί, έξω από το τελωνείο στη Σούδα, κάποιοι ασυνείδητοι είχαν εγκαταλείψει, άλλα πέντε κουτάβια. «Ενημερώσαμε το τελωνείο και τον δήμαρχο Σούδας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες αλλά μας ζητήθηκε να τα περιθάλψουμε εμείς», σημείωσε η κ. Βρόμπελ.
Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες αργότερα χθες το πρωί, κάτοικοι που μένουν κοντά στα Νεώρια κατήγγειλαν ότι βρήκαν περίπου δεκαπέντε δηλητηριασμένες γάτες.
«Δυστυχώς, ο σύλλογος καταβάλλει προσπάθειες μόνος του, χωρίς οικονομική ενίσχυση από πουθενά, και στηρίζεται οικονομικά από το αντίστοιχο παράρτημα που έχουμε δημιουργήσει στη Γερμανία. Ολα τα έσοδά μας προέρχονται από εκεί και ελάχιστα συνεισφέρουν οι τοπικοί παράγοντες», τόνισε.
Γ. ΛΥΒ.
(Ελευθεροτυπία - 30/12/2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου