Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Μια ευκαιρία στη Γη...

Τα μάτια όλου του κόσμου είναι από σήμερα στραμμένα και στην Κοπεγχάγη. Εκεί αρχίζει σήμερα η συνάντηση πολιτικών, δημόσιων λειτουργών και ακτιβιστών απ' όλο τον κόσμο, σε μία προσπάθεια να επιτύχουν μία νέα συμφωνία κατά της κλιματικής αλλαγής και να θέσουν περιορισμούς στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για την περίοδο 2012-2020.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και το in.gr
συνολικά 190 χώρες θα στείλουν αντιπροσώπους στη δεκαήμερη Διάσκεψη, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα της Δανίας, με στόχο να συμφωνηθεί το διεθνές καθεστώς που θα διαδεχτεί το Πρωτόκολλο του Κιότο.
Οι εργασίες της Διάσκεψης θα κλιμακωθούν σταδιακά, με αποκορύφωμα τη σύνοδο κορυφής 65 αρχηγών κρατών στις 17 Δεκεμβρίου.
Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα τηρήσουν στη Διάσκεψη οι χώρες που αποτελούν τους κυριότερους ρυπαντές και κυρίως η Κίνα και οι ΗΠΑ -πρώτη και δεύτερη χώρα, αντιστοίχως, στις εκπομπές CO2.
Η ευχή μας είναι όλοι εκείνοι που αποφασίζουν, συνήθως, για εμάς χωρίς εμάς, οι ηγέτες των μεγάλων χωρών, να δώσουν μια ευκαιρία στον πλανήτη Γη που απειλείται από την κλιματική αλλαγή και την κακώς εννοούμενη ανάπτυξη. Αλλά και εμείς οι απλοί πολίτες να αποκτήσουμε μια άλλη συνείδηση. Για ένα καλύτερο μέλλον σε αυτόν τον πλανήτη στον οποίο η ανάπτυξη που συντελείται στον ανεπτυγμένο κόσμο, όχι σπάνια είναι καταστροφική...

Γ. ΛΥΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου