Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Ακροβασίες

• «Δεν θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα που θα χάνουμε τους φίλους μας, τα αδέρφια μας σε τέτοιες πλέον αδικαιολόγητες “κακοτυχίες”. Ελπίζουμε σε ένα καλύτερο 2023, σε ένα ’23 που θα μεριμνά η Ελλάδα για τα παιδιά της. Που κανείς δεν θα χάνεται, στο δρόμο προς Θεσσαλονίκη, προς το σπίτι του», γράφουν, μεταξύ άλλων, στο κείμενό τους οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων. Η “φωνή” των παιδιών ας ακουστεί, επιτέλους, από τους όποιους αρμόδιους.

• Παραμένει η έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία τα οποία αναζητούν εναγωνίως εργαζόμενους για την καλοκαιρινή σαιζόν. Η επέκταση του επιδόματος ανεργίας για όλους τους μήνες που είναι εκτός εργασίας οι εποχιακοί εργαζόμενοι θα αποτελούσε κίνητρο για απασχόληση περισσότερων ανθρώπων στον τουριστικό κλάδο. Αυτό, βέβαια, είναι θέμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), πρώην ΟΑΕΔ.

• Ξεκίνησε ο νέος κύκλος παραλαβής αιτήσεων από κατοίκους “λευκών περιοχών”, δηλαδή από κατοίκους οικισμών και του νομού Χανίων (σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν οι δήμοι Πλατανιά προχθές και Κισσάμου χθες) στους οποίους δεν φτάνει το τηλεοπτικό σήμα. Μόνο που, όπως είναι γνωστό, το σχετικό πρόγραμμα έχει διάρκεια 8 χρόνια. Μετά από τα 8 χρόνια, τι θα γίνει για όσους αποκτήσουν εξοπλισμό. Θα συνεχίσουν να τον έχουν δωρεάν;

• “Καμπανάκι κινδύνου” για ακτές της Κρήτης χτυπά λόγω του προβλήματος της διάβρωσης. Στην πρόσφατη ημερίδα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στα Χανιά, ο περιβαλλοντολόγος από το Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σάββας Νικολιδάκης, μας είπε ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε., η Κρήτη είναι πρώτη στην Ελλάδα σε ποσοστό διαβρωμένων ακτών: το ποσοστό φτάνει περίπου το 65% των ακτών. Η λήψη ουσιαστικών μέτρων για αντιμετώπιση της διάβρωσης, όπου αυτή εμφανίζεται, πρέπει να γίνει προτεραιότητα από την Περιφέρεια, τους Δήμους και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα.

• Νέος ασφαλτοτάπητας τοποθετήθηκε πρόσφατα σε ένα μικρό τμήμα της παλιάς εθνικής οδού στα Ραπανιανά της Δημοτικής Ενότητας Κολυμπαρίου του Δήμου Πλατανιά. Το υπόλοιπο τμήμα προς Ταυρωνίτη αλλά και ένα κομμάτι του τμήματος προς Κολυμπάρι, ακόμα περιμένει…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 6/3/2023)
Link: https://www.haniotika-nea.gr/akrovasies-3/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου