Κυριακή, 29 Απριλίου 2018

Στα Χανιά για συναυλία οι "The Road Miles"

Στα Χανιά και συγκεκριμένα στο Στούντιο "οξω νου" στην Αγ. Κυριακή στη Χαλέπα Χανίων θα εμφανιστούν το Σάββατο 5 Μαίου στις 9.30 το βράδυ οι "The Road Miles".
Aφορμή, όπως ανακοινώθηκε, η κυκλοφορία του δεύτερου σε σειρά full length album τους, με τίτλο “Ballads for the Wasteland”, μέσω της νεοσύστατης και ανερχόμενης εγχώριας δισκογραφικής εταιρείας Archaeopia (που ξεκίνησε την πορεία της νωρίτερα μέσα στο 2017, με την κυκλοφορία της συλλογής “The Sun, The Moon, The Mountain: A Passage Through Greek Psychedelia”).
Οι οι psychedelic / blues rockers, The Road Miles ανεβαίνουν το Σάββατο 5 Μαΐου στη σκηνή του Στούντιο “όξω νου” με σκοπό την παρουσίαση γλαφυρά αφηγηματικού υλικού τους, που βρίσκει τα πατήματά του μέσα στην παράδοση της δυτικής μυθοπλασίας. Την συναυλία θα προλογίσει ο Χάρης Δουρουντουδάκης σε ένα σετ πειραματικής μουσικής  με όργανο το κρητικό λαούτο.
The Road Miles: Με τις επιρροές της ηχητικής τους παλέτας να ποικίλουν από τους Nick Cave and the Bad Seeds, PJ Harvey και Neil Young, μέχρι τους The Black Angels, B.R.M.C, ακόμη και τους -κατά πολύ βαρύτερους- Black Sabbath και πλέον εφοδιασμένοι με σπουδαίες συναυλιακές εμπειρίες όπως η διπλή εμφάνιση με τους Underground Youth σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, το θρυλικό sold out show με τους Villagers of Ioannina City στο Gazi Music Hall και εκείνη η απαστράπτουσα, πολλά υποσχόμενη εμφάνισή τους στο Defcon Festival στην Αθήνα, οι The Road Miles έχουν αγαπηθεί όσο λίγοι και έχουν τα δικά τους διαπιστευτήρια και παράσημα, στον διαρκή αγώνα για παγκόσμια διάκριση που η Ελληνική σκηνή δίνει τα τελευταία χρόνια.
Στον διάδοχο του “Gold and Shadows” του 2015, οι Road Miles μοιάζουν να έχουν υιοθετήσει μία κινηματογραφική προσέγγιση στον ήχο τους, μεταφέροντας τον ακροατή κατευθείαν στη καρδιά της ερήμου που τόσο γλαφυρά περιγράφουν. Η εποποιΐα της και όλες οι εκφάνσεις της περιγράφονται τέλεια από την ίδια τη μουσική: η εξαντλητική διαδρομή, οι θανάσιμοι κίνδυνοι και οι απόκοσμες παραισθήσεις παίρνουν ζωή σε κάθε ακρόαση. Ελισσόμενοι περίτεχνα από ηλεκτρισμένα blues σε νοσταλγική Americana και από heavy psych εκρήξεις σε μονολιθικές αφηγήσεις, η μπάντα αποθανατίζει τέλεια την αίσθηση του να ανεμοδέρνεσαι σε απέραντες ερημιές, εν μέσω μιας ψυχεδελικής μανιέρας φαντασίας και θανάτου.
Είσοδος 7 ευρώ.
https://www.facebook.com/theroadmiles

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου