Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Και τώρα;

Δυστυχώς δεν είναι αστείο. Οχι μόνο ακυρώθηκαν τα δρομολόγια της Ryanair από Χανιά προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά, επιπλέον, κλείνει η βάση της εταιρείας στα Χανιά.
Επισήμως, η Ryanair ανακοίνωσε ακόμη την ακύρωση τεσσάρων πτήσεων από τα Χανιά προς το Κατόβιτσε, το Μέμινγκεν, τη Βενετία Τρεβίσο και το Βίλνιους.
Δραματικές για την τουριστική ανάπτυξη των Χανίων αυτές οι εξελίξεις. Δραματικές και για τον εσωτερικό τουρισμό αλλά και για τους ντόπιους που έβρισκαν φτηνά εισιτήρια για τις αεροπορικές μετακινήσεις τους.
Οι εξελίξεις αυτές έρχονται να δικαιώσουν τα “Χανιώτικα νέα” που έγκαιρα προειδοποιούσαν μέσα από τα ρεπορτάζ και την αρθρογραφία τους για τις συνέπειες στην τουριστική ανάπτυξη από τις χρεώσεις των αεροδρομίων και την πολιτική της εταιρείας που τα διαχειρίζεται. Ερχονται επίσης να δικαιώσουν την Πρωτοβουλία Ενάντια στην εκχώρηση του “Δασκαλογιάννης”.
Και αυτό γιατί η ίδια η Ryanair χθες, διά εκπροσώπου της, εξήγησε ότι «δυστυχώς, οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων, στην πλειοψηφία τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το Kαλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, τα οποία απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα».
Πάντως, η Ryanair δήλωσε «ανοικτή» σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για την δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, και θα υποστηρίζει πτήσεις καθ’ όλο το έτος.
Δεν μένει πάρα να δούμε την αντίδραση της Fraport η οποία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το σχέδιό της για το αεροδρόμιο Χανίων.
Πάντως, από τις μέχρι τώρα εξελίξεις χαμένη βγαίνει η τοπική κοινωνία και η τουριστική ανάπτυξη του Νομού. Είναι, επιτέλους, ώρα, οι τοπικοί φορείς σαν μια γροθιά να πάρουν θέση για τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 12/4/2018)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ke-tora/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου