Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Αναβάθμιση ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τους Δήμους – Εργαστήριο στον Πλατανιά

Σε συνεχή αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών τους προς τους δημότες προχωρούν οι Δήμοι της Κρήτης.
Μία “γεύση” από τις δυνατότητες που παρέχονται μέσα από τις ηλεκτρονικές τους σελίδες, πήραν οι συμμετέχοντες στο “1ο Platanias #citylab”, ένα συμμετοχικό εργαστήριο καινοτομίας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά, στο ξενοδοχείο Minoa Palace Resort.
Στόχος ήταν η παρουσίαση των νέων εφαρμογών ψηφιακής καινοτομίας και συμμετοχικότητας που ολοκλήρωσε ο Δήμος το προηγούμενο διάστημα και η έναρξη μιας δημιουργικής συζήτησης με πολίτες και επιχειρήσεις για την ανάδειξη της χρησιμότητας των τεχνολογικών εργαλείων στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην τοπική ανάπτυξη.
Το εργαστήριο ξεκίνησε με εισαγωγική ομιλία από τον δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη.
Στην εισήγησή του ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πλατανιά, Γαβριήλ Κουρής, υπογράμμισε ότι ο Δήμος έθεσε σε λειτουργία μια πλήρως αναβαθμισμένη διαδικτυακή δημοτική πύλη με δυναμικό περιεχόμενο, πολλαπλές λειτουργίες, καινοτόμα e-εργαλεία και ειδικές ενότητες και υπηρεσίες για τον κάτοικο, τον επιχειρηματία ή τον επισκέπτη.
•Παρουσίαση των νέων υπηρεσιών ψηφιακής καινοτομίας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Δήμου Πλατανιά» έκανε ο Γιώργος Καραμανώλης (Co-Founder & CTO / CIO, Crowdpolicy).
•Με θέμα: «Ασφαλής διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Το έργο “Secure Document Exchange with e-Delivery in Greece” και η συμβολή του Δήμου Πλατανιά σ’ αυτό», μίλησε το στέλεχος του Γραφείου Τεχνολογιών, Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) του Δήμου Πλατανιά, Δημήτρης Παπαδημητρίου.
•«Ο Δήμος Χανίων στο δρόμο των έξυπνων πόλεων υλοποιώντας καινοτόμες δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», ήταν το θέμα της εισήγησης της διευθύντριας Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Χανίων, Σεβαστής Πολυχρονάκη.
•Με θέμα: «e-Ρέθυμνο και ψηφιακές υπηρεσίες προς τον πολίτη», μίλησε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης.
•Με θέμα: «Ηράκλειο – Έξυπνη πόλη: Σχεδιασμός και καθημερινότητα του πολίτη», μίλησε ο Κωστής Μοχιανάκης, Διευθυντής Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου.
•Με θέμα: «Η στρατηγική Αστικής Ανθεκτικότητας και τα ανοιχτά δεδομένα ως εργαλεία ενίσχυσης της διαφάνειας και αποτελεσματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης», μίλησε ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Γιώργος Δημαρέλος. Ο ίδιος τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί την πρώτη πόλη που εστίασε δυναμικά στον χώρο των καινοτόμων δράσεων (crowdsourcing) με χρήση ανοιχτών δεδομένων.
•Στον στρατηγικό σχεδιασμό και τις βέλτιστες πρακτικές της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αναφέρθηκε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Κώτσογλου.
•«Παρουσίαση του κόμβου Διαδικτυακών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της ΚΕΔΕ για τους Δήμους (govHUB)» έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κ.Ε.Δ.Ε. και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ορχομενού, Γιάννης Τσιάμης.
(Χανιώτικα νέα web - 27/4/2018)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/anavathmisi-ilektronikon-ipiresion-apo-tous-dimous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου