Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Σεμινάρια υποκριτικής και φωνητικής στο Μουσείο Τυπογραφίας

Τις δυνατότητες του θεάτρου και την αξιοποίησή τους στην καθημερινότητά μας θα διδάξουν στο μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Τυπογραφίας ο ηθοποιός και καθηγητής υποκριτικής Νίκος Νίκας και η μουσικός και καθηγήτρια φωνητικής Μάρω Θεοδωράκη, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου, σε έναν ιδιαίτερα ενδιαφέρον κύκλο σεμιναρίων.
«Eίμαστε όλοι ηθοποιοί. Κάθε μέρα που περνά, κάθε στιγμή της ζωής μας, καλούμαστε να παίξουμε ρόλους. Υποδυόμαστε στη δουλειά, στο σπίτι, στις παρέες μας. Μέσα στην ίδια μέρα γινόμαστε ο συνεπής εργαζόμενος, ο ακούραστος γονιός, η ψυχή της παρέας. Γινόμαστε εξομολόγοι, χαρωπές νοικοκυρές, αναλυτές των γεγονότων. Μπορούμε να γίνουμε ντίβες, απόμακροι, λαμπεροί, σκοτεινοί. Μπορούμε να γίνουμε τα πάντα ανάλογα τη στιγμή και τη διάθεση.
Κάθε μέρα ακολουθούμε ένα σενάριο. Το σενάριο της δικής μας ζωής. Που γράφεται επιτόπου και μπλέκεται με τα σενάρια της ζωής των άλλων.
Αυτή την ιδιότυπη ηθοποιία, την τέχνη του να χειριζόμαστε το σώμα και τη φωνή μας “παίζοντας” με τον καλύτερο τρόπο τους “πολλαπλούς” εαυτούς μας θα αποκαλύψουν μέσα από βιωματικά σεμινάρια οι Νίκος Νίκας και Μάρω Θεοδωράκη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους όσοι θέλουν να εξερευνήσουν τις δυνατότητες τους, όλους που αγαπούν το θέατρο και την υποκριτική, αλλά και όλους εκείνους που πιστεύουν πως είμαστε εν δυνάμει καλλιτέχνες και μπορούμε από το τίποτα, να δημιουργήσουμε τα πάντα…
Στα σεμινάρια ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας .
Τηλ. για δηλώσεις συμμετοχής 6977293283
Κόστος συμμετοχής 40 ευρώ.
Μετά το πέρας των σεμιναρίων θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίων
Σάββατο 21 Μαΐου: 3 μ.μ – 7.30 μ.μ.
3 μ.μ – 5 μ.μ: Μάρω Θεοδωράκη “Ανακαλύπτω τη φωνή μου, δίνω ζωή στην αφήγησή μου”.
Μέσα από τα βιωματικά μουσικοκινητικά σεμινάρια θα γνωρίσουμε τη φωνή μας μέσα από το σώμα μας, θα κάνουμε ρυθμικοκινητικές και μουσικοκινητικές ασκήσεις, ενίσχυση των φωνητικών δεξιοτήτων και μαθήματα σωστής διαχείρισης του λόγου.
Στόχος, να βρούμε τη φωνή μας, να μάθουμε τις δυνατότητές της και τους τρόπους για να ακούγεται “δυνατά” και δυναμικά.
5 μ.μ. – 5.30 μ.μ : Διάλειμμα.
5.30 – 7.30 : Νίκος Νίκας “Το θέατρο ως μέθοδος βελτίωσης της ζωής μας”.
Μέσα από τα σεμινάρια θα ανακαλύψουμε ότι το θέατρο βοηθά στο να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Θα μάθουμε να υποδυόμαστε σωστά “ρόλους” που θα μας βοηθήσουν στη δουλειά και στην προσωπική μας ζωή. Θα εστιάσουμε σε τρόπους ενδυνάμωσης κάθε αφήγησής μας και θα μάθουμε την αξία του αυτοσχεδιασμού.
Στόχος να “παίζουμε” όσο πιο αριστοτεχνικά μπορούμε τους ρόλους της ζωής μας.
Κυριακή 22 Μαΐου 2.30 μ.μ – 7 μ.μ
2.30 μ.μ – 3.30 μ.μ.: Μάρω Θεοδωράκη  “Ανακαλύπτω τη φωνή μου, δίνω ζωή στην αφήγησή μου” μέρος Β’.
3.30 μ.μ – 4.30 μ.μ : Νίκος Νίκας “Το θέατρο ως μέθοδος βελτίωσης της ζωής μας” μέρος Β’.
4.30 μ.μ – 5 μ.μ : Διάλειμμα.
5 μ.μ – 7 μ.μ : Μάρω Θεοδωράκη & Νίκος Νίκας (μαζί) “Αυτοσχεδιασμοί με όχημα το θέατρο, τη φωνή & το τραγούδι”.
Link: http://www.haniotika-nea.gr/seminaria-ipokritikis-ke-fonitikis/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου