Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Μανουσέλη

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑ
Θλίψη προκαλεί στα Χανιά ο απροσδόκητος θάνατος του Γιώργου Μανουσέλη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.
Ο αγαπητός σε όλο τον κόσμο Γιώργος ήταν γνωστός για την πολύ μεγάλη κοινωνική και ανθρωπιστική του δράση μέσα από την ΕΛΕΠΑΠ στην οποία ήταν διευθυντής για πολλά χρόνια.
Ο αγώνας και το άγχος του το καθημερινό ήταν πως θα βελτιωθούν οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της ΕΛΕΠΑΠ, πως τις δύσκολες εποχές της κρίσης θα βρεθούν χρήματα για την πληρωμή του προσωπικού, τη στήριξη των ποικίλων δράσεων του τοπικού παραρτήματος.
Ήταν γεννηθείς του 1970, παντρεμένος, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.
Άνθρωπος προοδευτικός, με μεγάλη συμμετοχή στα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα της πόλης ήταν «το καλύτερο παιδί» όπως έλεγαν όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν.
Ο ίδιος είχε ιδιαίτερη αγάπη και για τη μουσική και ήταν από τους βασικούς συντελεστές του Chania Rock Festival που από το 2002 είχε φέρει ονόματα της ροκ μουσικής στα Χανιά.
Στις 24 Δεκεμβρίου, είχε μιλήσει τελευταία φορά στο ένθετο «Διαδρομές» των «Χανιώτικων Νέων» λέγοντας πως «το κυριότερο πρόβλημά της ΕΛΕΠΑΠ είναι πάντα το οικονομικό. Υπάρχει ένα μόνιμο έλλειμμα καθώς η ΕΛΕΠΑΠ με το να είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός δεν κερδοσκοπεί πάνω στην ανάγκη των παιδιών και των οικογενειών τους. Κατά βάση τα έσοδα προέρχονται από το κρατικό τιμολόγιο από τα ασφαλιστικά ταμεία των γονιών». Παράλληλα είχε προσθέσει το΄τε ότι τα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν ένα μέρος των εξόδων, ενώ για τις υπόλοιπες ανάγκες αναζητούνται χρήματα από δωρεές, χορηγίες και χρήματα που συγκεντρώνονται από εκδηλώσεις. Πάντως η συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας προς την ΕΛΕΠΑΠ είναι συγκινητική: «Εάν δεν υπήρχε αυτή η ευαισθησία των Χανιωτών, είναι βέβαιο ότι δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να λειτουργούμε».
Ο Γιώργος Μανουσέλης έφυγε ξαφνικά τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι πόνοι που τον ενοχλούσαν το τελευταίο διάστημα έγιναν πιο έντονοι κατά τη διάρκεια του ύπνου του. Σηκώθηκε προκειμένου να πάει στο Νοσοκομείο ωστόσο δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί από το σπίτι καθώς ο πόνος γινόταν εντονότερος. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Η κηδεία του Γιώργου Μανουσέλη θα γίνει την Τρίτη στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Χαλέπας. Η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο της Αγίας Φωτείνης.
(Αναδημοσίευση από τα Χανιώτικα νέα - 28/12/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/thlipsi-gia-ton-thanato-tou-giorgou-manouseli/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου