Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Κατακερματισμός υπηρεσιών Πολεοδομίας - Κτηματολογίου

Συγγενικές Υπηρεσίες η Πολεοδομία, το Κτηματολόγιο και το Υποθηκοφυλακείο. Αλλά στα Χανιά διασκορπισμένες και χωρισμένες!.
Οπως μαθαίνουμε, λειτουργεί στην οδό Σφακιανάκη γραφείο Κτηματολογίου για την πόλη και στο Κόκκινο Μετόχι, κοντά στη ΔΕΗ, γραφείο Κτηματολογίου για ακίνητα σε περιαστικές περιοχές του Δήμου Χανίων. Επίσης, το γραφείο Κτηματολογίου στο Κόκκινο Μετόχι εκτελεί και χρέη Υποθηκοφυλακείου για ορισμένες περιοχές. Οσο για την Πολεοδομία, τα αρχεία της είναι διασκορπισμένα σε τρία σημεία! Στο Μηχανολογικό και στη Σούδα για την πόλη και στην πρώην Νομαρχία για περιαστικές περιοχές.
Επιπλέον η Πολεοδομία ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου Χανίων, το Κτηματολόγιο ιδρύθηκε με κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την ονομασία “Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.”, ενώ τα Υποθηκοφυλακεία αποτελούν Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η κοινή λογική λέει ότι θα έπρεπε όλες αυτές οι Υπηρεσίες να βρίσκονται, ει δυνατόν, σε ενιαίο χώρο και να μην είναι διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία, ούτε μεταξύ τους χωρισμένες σε γραφεία λες και τα Χανιά έχουν έκταση… Νέας Υόρκης. Ετσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες ή οι δικηγόροι που υποχρεώνονται να τρέχουν από εδώ και από εκεί για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 7/5/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/katakermatismos-ipiresion-poleodomias-ktimatologiou/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου