Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Εικόνες εγκατάλειψης στο πρώην Δημοτικό Σχολείο στο Κολυμπάρι

 Εικόνες εγκατάλειψης στο κτήριο που επί χρόνια στέγαζε το Δημοτικό Σχολείο Κολυμπαρίου. Το σχολείο μεταστεγάστηκε πριν αρκετά χρόνια και στη συνέχεια στο κτήριο στεγάστηκε το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του πρώην Δήμου Κολυμπαρίου. Εδώ όμως και τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια το κτήριο έχει αφεθεί στη… μοίρα του. Ο Δήμος Πλατανιά το είχε καθαρίσει από τα σκουπίδια, αλλά ακόμα και αυτή τη στιγμή ο επισκέπτης βλέπει σπασμένα τζάμια, μπάζα και… ελενίτ στη σκεπή. Το μόνο που έχει μείνει από το παρελθόν είναι η ταμπέλα του… Κέντρου Πληροφόρησης Νέων.
Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, μας είπε ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει τη σύνταξη μελέτης για την αποκατάσταση και χρήση του κτηρίου, ενώ στις σκέψεις είναι η δημιουργία εντευκτηρίου – ψηφιακής βιβλιοθήκης και παιδικής χαράς στον αύλειο χώρο.
Το Κολυμπάρι, παρότι αναπτύσσεται συνεχώς, δεν διαθέτει παιδική χαρά, ούτε χώρο για απασχόληση παιδιών. Το πρώην Δημοτικό Σχολείο προσφέρεται. Το θέμα είναι η θεωρία να γίνει πράξη και να βρεθεί χρηματοδότηση για την υλοποίηση των σχεδίων. Ο Δήμος Πλατανιά, αλλά και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, στον βαθμό που μπορούν, ας πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 28/1/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ikones-egkatalipsis-sto-proin-dimotiko-scholio-sto-kolimpari

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου