Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Οριστικές αλλαγές στις ψηφιακές συχνότητες και στα Χανιά στις 6 Φεβρουαρίου 2015

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Οριστικές αλλαγές στις συχνότητες των τηλεοπτικών καναλιών στα Χανιά αλλά και σε όλη την Κρήτη αναμένεται να γίνουν στις 6 Φεβρουαρίου 2015.
Τη συγκεκριμένη ημέρα καθορίστηκε, μετά την αναβολή που δόθηκε λίγο πριν τα τέλη του 2014, η ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης αντί για τις 29 Δεκεμβρίου 2014.
Τα κέντρα εκπομπής που θα ενεργοποιηθούν στις τελικές συχνότητες τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι για την Κρήτη: Μαλάξα, Πλακάλωνα, Βίγλα, Κοτσυφιανά, Αχενδριάς, Ρογδιά, Πόμπια, Αμάρι, Λιβαδιά, Φανερωμένη, Λιθίνες, Περιστεράς, Σητεία, Σταυρός-Νεαπόλεως
Η ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης επιφυλάσσει νέες αλλαγές συχνοτήτων στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη. Όταν ολοκληρωθεί η μετάβαση, θα ξεκινήσει η ψηφιακή αναμετάδοση και από τα Κέντρα Εκπομπής της ενδοχώρας του Νομού Χανίων που μέχρι τώρα παραμένουν αναλογικά (Πλακάλωνα, Βίγλα, Κοτσυφιανά).
Ωστόσο, σε πολίτες και Δήμους επικρατεί προβληματισμός για το αν θα μπορέσει να φτάσει με τα συγκεκριμένα Κέντρα Εκπομπής το ψηφιακό σήμα σε απομακρυσμένα ή απομονωμένα χωριά που καλύπτονται με τοπικούς αναμεταδότες.
H DIGEA
Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον ιστότοπο της Digea «οι συχνότητες από τις οποίες εκπέμπουν τώρα (πριν τα switch-off) επίγεια ψηφιακά το πρόγραμμά τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι μεταβατικές. Αυτό συνέβη καθώς δεν ήταν διαθέσιμο όλο το φάσμα, συνεπώς για αποφυγή τοπικών παρεμβολών χρειάστηκε ως χώρα να προχωρήσουμε πρώτα σε εκπομπή μέσω μεταβατικών συχνοτήτων. Κατά το τελευταίο στάδιο της μετάβασης που διανύουμε, αυτές θα αλλάξουν.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι τηλεθεατές λαμβάνετε ήδη επίγειο ψηφιακό σήμα μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας μόλις πραγματοποιηθεί το switch-off στην περιοχή σας».
ΟΙ ΤΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ
ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ
Αυτή τη στιγμή η ψηφιακή αναμετάδοση των καναλιών από το Κέντρο Εκπομπής της Μαλάξας που καλύπτει την πόλη των Χανίων και του Ρεθύμνου και τμήματα των δύο νομών, γίνεται ως εξής:
•Δίαυλος 21: ΝΕΡΙΤ PLUS
•Δίαυλος 24: NEΡIT PLUS, NEΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ HD, ΡΑΔΙΟ: ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, COSMOS
•Δίαυλος 38: Κρήτη TV, Creta, Κύδων, Channel 4u, MY
•Δίαυλος 45: ΕΤ-3.
•Δίαυλος 49: DIGEA 1o Mux: ALPHA, ANT1, Mακεδονία,  ALTER (χωρίς πρόγραμμα).
•Δίαυλος 56: DIGEA 2o Mux: MEGA, ΣΚΑΙ, STAR, E tv.
•Δίαυλος 57: ΝΕΑ Τηλεόραση, TELE KRHTH, KRHTH TV1, ART
ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ
Μετά τις 6 Φεβρουαρίου -και εφόσον δεν δοθεί νέα αναβολή- οι οριστικές συχνότητες, σύμφωνα με τον ενημερωμένο ιστότοπο
http://greekdigitaltv.blogspot.gr,  θα είναι:
•Δίαυλος 21 ΝΕΡΙΤ - 1ο Mux πανελλαδικής εμβέλειας: ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ PLUS, Βουλή, ΝΕΡΙΤ HD, ΝEΡΙΤ RADIO (Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, Κόσμος).
•Δίαυλος 31 DIGEA Πανελλαδικής εμβέλειας: ALPHA, ANT1, ART, E-TV.
•Δίαυλος 34 DIGEA Πανελλαδικής εμβέλειας: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR.
•Δίαυλος 38 ΝΕΡΙΤ - 2ο Mux πανελλαδικής εμβέλειας: Tv 5 Monde Europe, BBC World News, DW, RIK Sat.
•Δίαυλος 46 DIGEA Πανελλαδικής εμβέλειας.
Δίαυλος 49 DIGEA Πανελλαδικής εμβέλειας.
•Δίαυλος 54 DIGEA Περιφερειακής εμβέλειας: Channel 4U, Creta Channel, Κρήτη TV, Κρήτη TV1, Κύδων, My, Νέα TV, TELEKRHTH, Sitia Tv.
Δίαυλος 56 Νέα ψηφιακή συχνότητα
Δίαυλος 59 Νέα ψηφιακή συχνότητα
Με το τελικό switch off προβλέπεται να ενεργοποιηθούν στους ίδιους ραδιοδιαύλους του νέου χάρτη συχνοτήτων ΚΥΑ 4280/2012 και τα Κέντρα Εκπομπής, Πλακάλωνα, Βίγλα και Κοτσυφιανά.
ΕΚΠΕΜΠΕΙ Η ΕΤ-3
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η ψηφιακή αναμετάδοση της ΕΤ-3 από τον δίαυλο 45 από τη Μαλάξα.
(Χανιώτικα νέα - 8/1/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/nees-allages-stis-sichnotites-ton-kanalion/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου